Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, 200 μέτρα από το Άνδεδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ κάνει λόγο για 2 νεκρούς, ηλικίας 39 και 50 ετών.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ φαίνεται ότι εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ, τρεις τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος και ένας τραυματίας κατευθύνεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Πληροφορίες, νωρίτερα έκαναν λόγο για δέκα επιβάτες ελαφρά τραυματισμένους, οι οποίοι θα μεταφέρονταν στα νοσοκομεία 'Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Το πρόβλημα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπίζεται στα δύο πρώτα βαγόνια. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η μηχανή και το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διέσχισε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται.

Την ίδια στιγμή, γίνονται ακόμη προσπάθειες να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Στο σημείο έφτασαν 21 πυροσβεστικά οχήματα με 45 άνδρες για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό. Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ

δείτε Φωτογραφίες εδώ από: Emvolos.gr, alexandriamou.gr, Βίντεο: alexandriamou.gr, life-events.gr

Πηγή: iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 2293 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.