Μια σύλληψη που έγινε την Πέμπτη (31.08.2017) και πέρασε στα… ψιλά. Τουλάχιστον δημοσιογραφικά, αφού στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας ήχησε… συναγερμός! Η 49χρονη από την Τανζανία ήταν τελικά η…»Μητέρα Τερέζα» όσον αφορά στην ηρωίνη παγκοσμίως!

Η πρώτη ενημέρωση για την σύλληψη

Την Πέμπτη (31.08.2017) λοιπόν, το newsit.gr σας είχε ενημερώσει πως είχαν γίνει τέσσερις συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία. Μία εξ αυτών, αφορούσε σε μια 49χρονη γυναίκα από την Τανζανία.

Σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Το ρεπορτάζ σημείωνε ότι η συλληφθείσα είχε εμπλακεί σε υπόθεση εισαγωγής, 4,7 κιλών ηρωίνης στο Βέλγιο. Παράλληλα ότι ερευνάται η συμμετοχή της σε αντίστοιχες περιπτώσεις… Όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. -όπως αποδείχθηκε- να έχει πετύχει μια πολύ σημαντική σύλληψη.

Η ηρωίνη είχε την… «Μητέρα Τερέζα» της

Το προσωνύμιό της στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης, αλλά και στις αστυνομίες της Ευρώπης, ακόμη και της DEA στην Αμερική, είναι «Μητέρα Τερέζα». Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στα διεθνή κυκλώματα ηρωίνης και συγκεκριμένα στον τομέα της διακίνησης.

Είναι ο άνθρωπος που συντονίζει όλες τις μεταφορές ηρωίνης από την Αφρική προς την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η ίδια πήρε το πρωσονύμιο «Μητέρα Τερέζα» διότι στρατολογούσε τα βαποράκια της στις φτωχές γειτονιές αφρικανικών κρατών. Εκτιμάται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεκάδες βαποράκια την ημέρα ταξιδεύουν με κάθε μέσο από την Αφρική προς Ευρώπη και Αμερική, μεταφέροντας ηρωίνη. Είτε την έχουν καταπιεί, είτε την έχουν τοποθετήσει σε πάτους αποσκευών, είτε σε διάφορες άλλες κρυψώνες.

Όλη αυτή την δραστηριότητα την συντόνιζε αυτή η γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε επιτύχει μία συγκεκριμένη ημέρα πάνω από 100 αποστολές με βαποράκια!

Υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα και την καταζητούσαν όλες οι υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών στην Ευρώπη, αλλά και η DEA στην Αμερική. Η Δίωξη Ναρκωτικών είχε μια πληροφορία και τελικά την συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., αφού η συγκεκριμένη γυναίκα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διεθνή κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου (www.newsit.gr) 

Προβλήθηκε 982 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.