Του Δημήτρη Καμπουράκη (www.liberal.gr)

Το Σαββατοκύριακο κύλησε ανάμεσα σε πηγαινέλα για το Σκοπιανό, στην διαπραγμάτευση για το χρέος και σε δυο ντουζίνες βαριά πάσχοντες που έμειναν 48 ώρες ξαπλωμένοι στα σκαλιά του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Νέα Ιωνία, περιμένοντας να πάρουν το φάρμακο τους.

Τελικά το πήραν οι δεκαπέντε. Οι υπόλοιποι θα ξαναξενυχτήσουν τον επόμενο μήνα, αν στο μεταξύ δεν έχουν εισαχθεί στην εντατική αφού δεν μπορούν να κάνουν την θεραπεία τους.

Η αντιπαραβολή των «μεγάλων» και του «μικρού» θέματος. Στα «μεγάλα» θέματα, χοντρά παιχνίδια πολιτικής και επικοινωνίας απ’ όλους. Εθνικές ζαριές, γεωπολιτικά ζυγίσματα, τριγμοί κυβερνητικών συνασπισμών και μεγάλων κομμάτων, εκλογικοί σχεδιασμοί και προσωπικές επενδύσεις σε λαμπερές καριέρες.

Στο «μικρό» θεματάκι, μια πολύμηνη μουγκαμάρα, βυθισμένη στη ανήμπορη απόγνωση ανθρώπων δίχως πολιτική και επικοινωνιακή ισχύ, δίχως συντεχνιακή δύναμη, δίχως ερείσματα στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας.

Όμως η ευαισθησία ή η αναισθησία των κυβερνήσεων και του κράτους, απ’ αυτά αποκαλύπτονται. Από την συμπεριφορά τους απέναντι σε ομάδες που μετεωρίζονται στην κόψη του Καιάδα.

Το «ωχ καημένε» καλοπερασμένων λειτουργών της εξουσίας απέναντι σε λιγοστά κακοπαθημένα ανθρώπινα ερείπια, δεν είναι τίποτα άλλο από το ζύγι της παλιανθρωπιάς τους.

Κι αν τα στόματα τους δεν είπαν απροκάλυπτα αυτό το «ωχ καημένε», το λένε οι πράξεις τους κι οι παραλείψεις τους. Και οι μετέπειτα απαντήσεις τους όταν το θέμα πήρε διαστάσεις.

Η φράση «όποιος λέει πως όσοι χρειάζονται το φάρμακο δεν θα το πάρουν, είναι ψεύτης», φράση που εκστομίστηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ από «αρμόδιο» του ΕΟΠΥΥ, είναι μια ροχάλα στα μούτρα των ανθρώπων που έφυγαν από κει σερνόμενοι από την αϋπνία και την ταλαιπωρία, δακρυσμένοι από την απελπισία, με σκυμμένο το κεφάλι και δίχως να έχουν στην τσέπη τους το πολύτιμο μπουκαλάκι.

Εκτός αν ο ‘’αρμόδιος’’ εννοεί πως όταν βρεθούν στην εντατική ή σε παραλυτικό σοκ λόγω της μη-χορήγησης του φαρμάκου (διότι εκεί οδηγούν οι αρρώστιες που έχουν), τότε την τελευταία στιγμή θα βρεθούν λίγες σταγόνες ‘’σφαιρίνης-γ’’ για να μην καταλήξουν. Αν κάτι τέτοιο εννοούσε με την δήλωση του, τότε πρόκειται για ξετσιπωσιά.

Έχω προσωπική γνώση του θέματος και δεν σηκώνω κουβέντα.

Όπως δεν σηκώνει κουβέντα και η τριανταπεντάχρονη ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας που έμεινε 36 ώρες στα σκαλιά, κατουρώντας πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (τι ντροπή), για να εξασφαλίσει αυτό που θα την σώσει από την ολοκληρωτική κατάρρευση.

Μόνο που αυτή δεν έχει φωνή, ενώ εγώ έχω. Και θα φωνάζω.

Ακούστε λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης: Λύστε το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το ελληνοτουρκικό, τακτοποιείστε το χρέος, φτιάξτε τους ενεργειακούς αγωγούς σας, αγοράστε φρεγάτες και συστοιχίες πυραύλων, υλοποιείστε τα μεγάλα projects που σας κάνουν περήφανους.

Ένα να ξέρετε, τα σκαλάκια του ΕΟΠΥΥ θα σας φάνε. 

Προβλήθηκε 940 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...