του Σωτήρη Μπολάκη (www.newpost.gr)

Μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες –έξω πάει καλά– ο Σταύρος Θεοδωράκης έπρεπε να αντιμετωπίσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η συνεδρίαση ήταν κλειστή και εκεί ειπώθηκαν όλα. Οι δηλώσεις Δανέλλη δεν ξένισαν ως προς το περιεχόμενό τους αλλά στο χρόνο που γίνονται. Σε μια φάση δηλαδή που η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διαρρέουν ότι υπάρχουν χρυσές εφεδρείες στο κοινοβούλιο.

Η πλάτη που προσφέρθηκε να βάλει ο Σπύρος Δανέλλης στο φόντο μιας ψηφοφορίας για το Σκοπιανό και στην προοπτική μια προοδευτικής ατζέντας θόλωσε το μήνυμα και στη κλειστή σύσκεψη ο Βουλευτής, που απόψε μιλά ως κεντρικός ομιλητής δίπλα στον Τζανακόπουλο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε ουσιαστικά να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να δώσει εξηγήσεις στους συναδέλφους του Βουλευτές και τον ίδιο τον επικεφαλής της ΚΟ.

Η τίμια στάση του να ξεκαθαρίσει από νωρίς το πρωί ότι αν είναι να αλλάξει κόμμα θα παραιτηθεί από την έδρα του ήταν ένα ελαφρυντικό στοιχείο για τις πραγματικές του προθέσεις να παραμείνει όπως είπε στο Ποτάμι.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσταση προς όλους ήταν σαφής και οριστική. Με τον κόσμο του Κινήματος Αλλαγής να περιμένει στη γωνία και ενόψει της κρισιμότατης απόφασης της ΜΕΣΥΑ για παραμονή ή όχι στο «μεγάλο» φορέα «να είναι όλοι πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους».

Αυτονομία και σαφές στίγμα

Η δήλωση του κ. Θεοδωράκη προς τους δημοσιογράφους περιείχε τα σπέρματα της εισήγησής του στους αντιπροσώπους και ουσιαστικά ήταν μια δήλωση συνθετική των τάσεων και των απόψεων μεταξύ των πέντε βουλευτών του.

«Πρέπει να είμαστε σαφείς στον κόσμο, που μας ακούει» ότι δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝΕΛ, δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αν δεν έχει τη δεδηλωμένη, προωθούμε όμως κάθε αναγκαίες βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Χαμηλούς τόνους

Ουσιαστικά με αυτή την τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη προδιαγράφεται η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού προς τις εκλογές. Κάτι που οι περισσότεροι στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν και ως ένα βαθμό με ανακούφιση μια και το γυαλί έχει ραγίσει και δεν ξανακολλά. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τους πλέον αντι- ΣΥΡΙΖΑ και σφόδρα πολέμιος του Ποταμιού, μίλησε μέχρι και για πολιτική ξευτίλα.

Και στην κλειστή ΚΟ του Ποταμιού και στο ΠΣ, που ακολούθησε, επικράτησε η λογική της αποστασιοποίησης μέχρι την Κυριακή. Οι τόνοι κρίθηκε αναγκαίο να πέσουν με όσους τους σπρώχνουν προς την έξοδο του ΚΙΝΑΛ και φυσικά να μην εμπλακεί κανείς σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Το ΚΙΝΑΛ προχωρά

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής επιλέγουν επισήμως να κρατήσουν διακριτική απόσταση και παρά τις προσπάθειες κάποιων σύμφωνα με πληροφορίες να μεταφέρουν ένα κλίμα ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει σε σχέση με τη συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα δεν θα εμπλακούν στα εσωτερικά της Σεβαστουπόλεως.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η αποδόμηση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τελικής πτώσης και τα διαλυτικά φαινόμενα στην κυβέρνηση, η εικόνα αποδρομής με τα όσα υποστηρίζουν περί αποστασίας τύπου '65 ή ακόμη και παρέμβασης επιχειρηματικών συμφερόντων προκειμένου να τη ρίξουν, θα επιχειρήσουν να τα αξιοποιήσουν πολιτικά στο έπακρο.

Όπως σημείωνε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, Λαζαρίδης και Δημήτρης Καμμένος είναι τα πρόσωπα ου συμπυκνώνουν και τις αρρυθμίες που προκύπτουν από τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις και ρουσφέτια που κάνει ο ένας στον άλλο Τσίπρας και Καμμένος, με κορυφαία «πατάτα» αυτή της αυξημένης πλειοψηφίας με 180, που κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ συμφώνησαν με τον Πρωθυπουργό για την επικύρωσής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι η Φώφη Γεννηματά - άσχετα με την απόφαση που θα ληφθεί στο Μέγαρο Μουσικής από το Ποτάμι - μετά την εκδήλωση για την οικονομία και τις προτάσεις της για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή συνεχίζει με την κεντρική του Κινήματος Αλλαγής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την ερχόμενη Τετάρτη. 

Προβλήθηκε 718 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.