ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
www.protovouliaad.blogspot.com
[email protected]


Άγιος Δημήτριος 17.09.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ποια είναι η χρήση του νέου υπόγειου πάρκινγκ;

 

Με αφορμή τον εντοπισμό απορριμματοφόρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου στον υπαίθριο χώρο του νέου υπόγειου πάρκινγκ του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου ολοκληρώνεται το υπόγειο πάρκινγκ που χρηματοδοτήθηκε με δάνειο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Ένα πάρκινγκ που σύμφωνα με το φάκελο που αναζητήσαμε στην Πολεοδομία Αργυρούπολης συνδέεται άρρηκτα με τη λειτουργία του αθλητικού κέντρου του Δημοτικού Σταδίου, όπως άλλωστε επιβάλλει και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης μας, το οποίο ορίζει την περιοχή ως αθλητικό χώρο.

 

Στο πλαίσιο επίσκεψης εντοπίσαμε την παρουσία ενός απορριμματοφόρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου στον υπαίθριο χώρο του νέου πάρκινγκ, γεγονός που μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την τελική χρήση του νέου έργου. Οφείλουμε εδώ να υπενθυμίσουμε ότι πράγματι η δημοτική αρχή, ήδη από το 2011 που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, είχε επιδιώξει τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ απορριμματοφόρων, όπως προκύπτει και από σχετικά δημοσιεύματα της εποχής.

Παρότι αυτή η χρηματοδότηση δεν επετεύχθη, σε αντίθεση π.χ. με αντίστοιχο έργο του δήμου Νέας Σμύρνης, ίσως λόγω και της μη επιτρεπόμενης συγκεκριμένης χρήσης γης στο χώρο του αθλητικού κέντρου, η διοίκηση Ανδρούτσου επέλεξε να προχωρήσει μέσω τραπεζικού δανεισμού που επιβαρύνει σημαντικά τα ήδη ελλειμματικά οικονομικά του δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της αναγκαιότητας για οριστική και νόμιμη διευθέτηση της υπόθεσης της στάθμευσης των απορριμματοφόρων, ρωτούμε τη διοίκηση Ανδρούτσου τα εξής:

 

1. Η στάθμευση απορριμματοφόρων στο νέο υπόγειο πάρκινγκ περιλαμβάνεται στις χρήσεις που επιτρέπονται στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου;


2. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των οχημάτων αλλά και τις αυξημένες ανάγκες πυρασφάλειας σε περίπτωση που όντως μετατραπεί το πάρκινγκ σε αμαξοστάσιο του δήμου;

 

3. Αν η περιοχή δεν επιτρέπει τη συγκεκριμένη χρήση γης ποια είναι η ευθύνη της διοίκησης Ανδρούτσου για τη λήψη δανείου για τη συγκεκριμένη επένδυση;

4. Ο χώρος του υπόγειου πάρκινγκ, που εμφανίζεται να εξυπηρετεί το αθλητικό κέντρο του Δημοτικού Σταδίου, θα είναι προς χρήση για τους αθλητές και επισκέπτες;».

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προβλήθηκε 886 φορές