Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, το οποίο αφορά την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για κοινωνική δράση.

«Για την Περιφέρεια Αττικής, η οργάνωση ενός δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας, είναι μια στρατηγική επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια» δήλωσε η κ. Δούρου μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ τόνισε πως θεωρεί «μεγάλη τιμή και τύχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχεται θερμός συμπαραστάτης, και βεβαίως ο ίδιος ο Μακαριώτατος».

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι «στη φαρέτρα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας για τους συμπολίτες μας, έρχονται οι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, δυνατότητες του Κέντρου Logistics, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα».

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμφωνία και υπογράμμισε ότι «αυτό το δίκτυο έχει σκοπό να καλύψει διάφορες ανάγκες στην κοινωνία, να βοηθήσει ανθρώπους και καταστάσεις».

Χαρακτήρισε επίσης, ευτύχημα ότι «συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και την κ. περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων.

Έχουν προηγηθεί όμως, κι άλλου είδους συνεργασίες, όπως παιδικός σταθμός, μελέτες για τη φροντίδα των αυτιστικών παιδιών και άλλες προσπάθειες».

Καταληκτικά, επεσήμανε ότι «χαιρετίζουμε και αυτήν τη σύμβαση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των ανθρώπων».

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 282 φορές

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-03-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Διατέθηκαν 378.442 τεμάχια υγειονομικού υλικού σε Δήμους και φορείς από την Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και τους ιατρούς που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την μάχη εναντίον του κορωνοϊού».

Τι αλλάζει από Δευτέρα 30.03.2020, στο όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται PIN για ποσά έως και 50 ευρώ θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν το όριο στις συγκεκριμένες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN.