Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, το οποίο αφορά την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για κοινωνική δράση.

«Για την Περιφέρεια Αττικής, η οργάνωση ενός δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας, είναι μια στρατηγική επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια» δήλωσε η κ. Δούρου μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ τόνισε πως θεωρεί «μεγάλη τιμή και τύχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχεται θερμός συμπαραστάτης, και βεβαίως ο ίδιος ο Μακαριώτατος».

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι «στη φαρέτρα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας για τους συμπολίτες μας, έρχονται οι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, δυνατότητες του Κέντρου Logistics, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα».

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμφωνία και υπογράμμισε ότι «αυτό το δίκτυο έχει σκοπό να καλύψει διάφορες ανάγκες στην κοινωνία, να βοηθήσει ανθρώπους και καταστάσεις».

Χαρακτήρισε επίσης, ευτύχημα ότι «συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και την κ. περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων.

Έχουν προηγηθεί όμως, κι άλλου είδους συνεργασίες, όπως παιδικός σταθμός, μελέτες για τη φροντίδα των αυτιστικών παιδιών και άλλες προσπάθειες».

Καταληκτικά, επεσήμανε ότι «χαιρετίζουμε και αυτήν τη σύμβαση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των ανθρώπων».

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 681 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.