«Μαύρο» στο Pirate Bay και 37 ακόμη ιστοσελίδες με online ταινίες και υπότιτλους ρίχνει η πρώτη απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ).

Η Επιτροπή, με την οποία εισάγεται μία καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία προστασίας πνευματικών έργων και συγγενικών δικαιωμάτων από διαδικτυακές προσβολές, ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το lawspot.gr, με την πρώτη της απόφαση η οποία προχώρησε στην ουσία της υπόθεσης (3/2018), η Επιτροπή εξέτασε αίτηση της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) για προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής Ιδιοκτησίας μεγάλης κλίμακας μέσω διαδικτύου.

Με την απόφασή της η ΕΔΠΠΙ διατάσσει τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 συνολικά ονόματα χώρου (domain names), μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο Thepiratebay και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και συναφές περιεχόμενο.

Η Επιτροπή έθεσε μάλιστα διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (σ.σ. εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου) για να συμμορφωθούν, απειλώντας τους παρόχους με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

Η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης ορίστηκε στα 3 χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι προσβολές των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων των δικαιούχων που εκπροσωπεί η αιτούσα εταιρεία, διενεργούνται μέσω του δικτύου επικοινωνιών των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο από συνδρομητές τους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, για τις εν λόγω προσβολές.

Υπενθυμίζεται ότι από την εν λόγω διαδικασία εξαιρούνται ρητώς οι προσβολές που τελούνται από τελικούς χρήστες με downloading , streaming και μέσω peer to peer.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με τη λειτουργία των εν λόγω ιστότοπων παραβιάζονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε μεγάλη κλίμακα, καθώς η προσβολή αφορά πληθώρα έργων ενώ συντελείται επί σειρά ετών, μέσω των ίδιων ιστότοπων.

Οι συγκεκριμένοι δε ιστότοποι δια των ως άνω ονομάτων χώρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου.

Τα ονόματα χώρου στα οποία θα πρέπει να διακοπεί η πρόσβαση είναι τα εξής:

1. xrysoi. online

2. xrysoi. se

3. xrysoi. eu

4. gamatotv. me

5. thegmtv. org

6. gamatotv. to

7. onlinemoviestar. xyz

8. onlinemoviestar. com

9. tainies. online

10. tenies. online

11. https://tenies-online. com

12. teniesonline.ucoz. com

13. https://oipeirates. οnline

14. oipeirates. eu

15. oipeirates. se

16. tainio-mania. com

17. tainiomania.ucoz. com

18. liomenoi. com

19. moviecinema. gr

20. moviecinematv. online

21. tainiesonline. tv

22. magico. info

23. subs4free. com

24. small-industry. com

25. medium-industry. com

26. subztv. club

27. reeksubtitles. info

28. subtitles. gr

29. thepiratebay. org

30. thepiratebay. se

31. thepiratebay. me

32. thepiratebay3. org

33. yts. am

34. 1337x. tο

35. 1337x. st

36. 1337x. ws

37. 1337x. eu

38. 1337x. se

Πηγή: www.lifo.gr 

Προβλήθηκε 697 φορές
Ευρωεκλογές 2024: Οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.4.24) οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των μελών και φίλων του κόμματος στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής.

Ο καιρός την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. - Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.