ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ … ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ … ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 2 ΦΟΡΕΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ … ΟΜΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ!


Εισαγωγικά αναφέρω ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η Δημοτική αρχή τήρησε με ακρίβεια τις μνημονιακές εντολές και δεσμεύσεις είναι απλά μικρός, φτωχός, διαχειριστικός, μακράν από τις ανάγκες της πόλης και της εποχής.

Η προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που οδήγησε στην καταψήφιση του προϋπολογισμού έδωσε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση, στους φορείς και τις κινήσεις πολιτών να προτείνουν ουσιαστικά ζητήματα επ’ ωφελεία της πόλης και του δημότη. Κυρίως όμως έδωσε τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή, να ακούσει, να συνθέσει, να αποδεχτεί και κυρίως να μην αφήσει καμία σκιά για τα βασικά ζητήματα καταγγελιών που έγιναν και αφορούσαν ηλεκτροφωτισμό και κάδους απορριμμάτων.

Οι απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν καταλυτικές στην απόφασή μας ως ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα) να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό.

Δύο προτάσεις κατατέθηκαν από το ΕΝΑΚ και αφορούσαν επιχορήγηση 100.000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές για στήριξη λειτουργικών αναγκών των σχολείων που βρίσκονται σε ένδοια στο περιθώριο.

Ως παράδειγμα ανέφερα ότι ό Δήμος δαπανά μεγάλο ποσό χρημάτων για διαφήμιση, έντυπα προεκλογικά, εκδηλώσεις και θεάματα πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας και προσφοράς και δεν μπορεί να κάνει μελέτες πυροπροστασίας και αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία της πόλης.

Δεύτερη πρόταση ήταν η υποχρέωση του Δήμου να περιλάβει στον προϋπολογισμό το σύνολο της δαπάνης που αφορά μέσα προστασίας εργαζομένων, ιατρικές εξετάσεις και εμβόλια. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου στους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μίας εποχή που λοιδωρούνται και απαξιώνονται.

Η ουσία όμως για τους δημότες είναι η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το πράσινο, η καθαριότητα της πόλης, η εγκατάλειψη της καθημερινότητας, η πόλη πορεύεται στον αυτόματο πιλότο.

Η εικόνα του κέντρου, της κεντρικής πλατείας, τα πάρκα και τα πεζοδρόμια που εξαφανίστηκαν από τα περίπτερα, που απλώθηκαν σαν super market αφού απέκλεισαν διόδους πεζών παρουσιάζουν μια εικόνα που προσβάλλει και περιφρονεί τους πολίτες της.

Η ανύπαρκτη και ανοργάνωτη δημοτική συγκοινωνία που δεν αξιοποιεί το πλεονέκτημα 3 σταθμών ΜΕΤΡΟ στα όρια της πόλης.

Οι δρόμοι της γειτονιάς, οι νησίδες, οι μπλε κάδοι που γέμισαν σκουπίδια, τα κλαδέματα και τα μπάζα να περιμένουν μέρες ατελείωτες, οι λακούβες που ξεφυτρώνουν καθημερινά, ο ελλειπής και ασυντήρητος ηλεκτροφωτισμός.

Τα στολίδια της πόλης, η προίκα των αναψυκτηρίων (Δ. Κιντής, Προφήτης Ηλίας) αυτά που δεκαετίες έσφυζαν από πολιτισμό, τέχνες, δημιουργία και διάχυση ιδεών, σήμερα προκαλούν θλίψη και απογοήτευση από την εγκατάλειψη και την απαράδεκτη και άλογη χρήση τους.

Δημόσια περιουσία στα χέρια του Υπερταμείου. Ρέμα πικροδάφνης, Χαλικάκι ξεχασμένα στην τύχη τους.

Απευθύνομαι σε όλους τους Ηλιουπολίτες.

Στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που άφησαν διαχρονικά το χνάρι της προσφοράς τους στην πόλη.

Απευθύνομαι στους ενεργούς πολίτες, στους ανθρώπους της εργασίας και των επιστημών, τις προσωπικότητες της πόλης που δρουν, συμμετέχουν επηρεάζουν και διαμορφώνουν την πορεία της πόλης.

Απευθύνομαι στους «νέους» ανθρώπους όλων των ηλικιών, τους δημοκράτες τους προοδευτικά σκεπτόμενους, τους εκπροσώπους των φορέων, των μαζικών συλλόγων (του πολιτισμού, του αθλητισμού και της τέχνης), των μαζικών κινημάτων, των γονιών, των εκπαιδευτικών.

Απευθύνομαι στους επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης που έχουν γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές και την απουσία αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου που θα αναζωογονούσε και θα ενίσχυε την τοπική αγορά.

Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη που ανησυχεί, που προβληματίζεται, που ελπίζει, που σκέφτεται.

Προτείνω και ελπίζω Είναι η στιγμή
Να μην μείνουμε στα λόγια                   Να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Να μην αρκεστούμε στις ευχές              Να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ
Να μην περιμένουμε … τους άλλους       Να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ

Για μια πόλη φιλική και φιλόξενη
σύγχρονη και προσβάσιμη
ανθρώπινη κι διακριτή
 

Προβλήθηκε 625 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.