1. Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 θα γίνει η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., για το μήνα Δεκέμβριο.

2. Στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη μελέτη οριοθέτησης της Πικροδάφνης, μαζί με το 'Δίκτυο πολιτών για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης', καταθέσαμε τις απόψεις μας για το τμήμα της Ηλιούπολης, ουσιαστικά παίρνοντας μέρος στη διαβούλευση.

Βεβαίως ο Δήμος Ηλιούπολης ποτέ δεν ανακοίνωσε την έναρξη της διαβούλευσης και τη δυνατότητα του κόσμου να καταθέσει τις απόψεις του, δεδομένου οτι δεν 'αγαπά' αυτές τις διαδικασίες.....

Η συγκεκριμένη μελέτη για μας είναι ελλιπής, διότι εν πρώτοις περιλαμβάνει τμήμα μόνο της Πικροδάφνης, από την οδό Σαρανταπόρου έως τις εκβολές. Λες και το ρέμα σταματάει στη Σαρανταπόρου!

Επιπλέον, η οριοθέτηση είναι ελλιπής διότι δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό κλάδο της Πικροδάφνης (κλάδος Καρέα;) που έχει μπαζωθεί, έχει χαρακτηρισθεί περιοχή προς αναδάσωση, η οποία σήμερα είναι πάρκο (εκτός από μία έκταση 1400 τ.μ. περίπου που λειτουργεί ως υπαίθριος παιδότοπος) και περικλείεται από τις οδούς Κυδαθηναίων, Ναυαρίνου, Βελεστίνου, Σαλαμίνος, Καλαβρύτων. Ο σημαντικότατος αυτός κλάδος, όπως φαίνεται καθαρά στον χάρτη (ΦΕΚ 208/Α/1955), πρέπει να συμπεριληφθεί στην οριοθέτηση.

Επιπλέον προτείνουμε:

στην παιδική χαρά Τζαβέλλα και Βουλιαγμένης η οριογραμμή του ρέματος να φθάσει στα όρια της παιδικής χαράς. Το σύνολο της έκτασης της παιδικής χαράς είναι μπαζωμένο κομμάτι της Πικροδάφνης και πρέπει να ενταχθεί στα όρια του ρέματος, όπως άλλωστε φαίνεται καθαρά στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Για το σύνολο του ανοιχτού ρέματος στην Ηλιούπολη (των 200 περίπου μέτρων που βρίσκονται σε φυσική κατάσταση και των 500 περίπου μέτρων που έχουν εγκιβωτιστεί), μετά την παιδική χαρά της Τζαβέλλα έως τη Σαρανταπόρου, σημείο από το οποίο μετατρέπεται η Πικροδάφνη σε κλειστό οχετό, προτείνουμε η οριογραμμή του ρέματος να συμπεριλάβει τις ζώνες πρασίνου που υπάρχουν δεξιά και αριστερά αυτού.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ευαγγελία Δημητρίου
--
Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 1034 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.