Ένας πολιτικός μηχανικός από το Άργο, ο Πέτρος Θωμόπουλος Πολιτικός Μηχανικός καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία καθώς όπως αναφέρει στην πλατεία της πόλης κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι, το οποίο έχει όμως κλίση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα από το ένα τμήμα της πλατείας στο άλλο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα τίθενται στο περιθώριο, αυτή τη φορά στην πλατεία του Άργους.

Η πολυδιαφημισμένη ανάπλαση στο κέντρο του Άργους η οποία ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2016, σχεδιασμένη ελλειπώς, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητας της πόλης.

Το σημαντικότερο αυτών ήταν η μετάβαση των πολιτών από το νότιο τμήμα της πλατείας στο βόρειο, όπου χωροθετήθηκε μια επιμήκης λιμνούλα πάνω από την οποία κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι για τη διάβαση πεζών και ποδηλάτων.

Η μεγάλη κλίση της γέφυρας (>5%) είχε σαν αποτέλεσμα να καταστήσει δύσκολη έως αδύνατη τη μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, όπου δήμαρχος είναι ο γνωστός για τις αντισημιτικές του θέσεις κ. Δημήτρης Καμπόσος, θεώρησε λογικό να τοποθετήσει ταμπέλα όπου να απαγορεύεται η διέλευση των πολιτών με κινητικά προβλήματα αντί του επανασχεδιασμού του έργου.

Η στάση αυτή υποδηλώνει τουλάχιστον ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες οι οποίοι πρέπει να ανεχθούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους απέναντι σε μια εξουσιαστική δημοτική αρχή.

Πηγή: airetos.gr (www.athensvoice.gr) 

Προβλήθηκε 518 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.