Για την Δημόσια Περιουσία

Ηλιούπολη 15 Δεκέμβρη 2018

Την Πέμπτη 13/12/2018, έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας φορέων και σωματείων της Ηλιούπολης στην ΕΤΑΔ. Φορείς και Σωματεία της πόλης πήραν την παραπάνω πρωτοβουλία, μετά τις αρνητικές εξελίξεις που σηματοδότησε η απόφαση της Κυβέρνησης και του υπουργείου οικονομικών να παραχωρήσει 99 οικόπεδα της πόλης στην ΕΤΑΔ και με στόχο να «αξιοποιηθούν επιχειρηματικά» με γνώστες τις επιδιώξεις του Υπερταμείου και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Μια παραχώρηση πρόκληση της σημερινής κυβέρνησης, για το λαό της πόλης και τους μακροχρόνους αγώνες του, που έσωσαν την δημόσια γη από τους καταπατητές Νασταίους.

Πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη στο σήμερα, που οι ανάγκες των κάτοικων της πόλης είναι αυξημένες για σειρά από κοινωνικές υποδομές και χρόνια τώρα κυβερνήσεις και Κτηματική Εταιρεία αρνούνται κάθε ικανοποίηση τους με βάση την δημόσια γη.

Η αντιπροσωπεία των φορέων στην συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη, έκανε καθαρό ότι η πολιτική, ξεπουλήματος της δημόσιας γης, Κυβέρνησης - ΕΤΑΔ ούτε ποτέ θα γίνει αποδεκτή, ούτε θα επιτρέψει ο λαός της πόλης μας να περάσει.

Κατήγγειλαν επίσης την παραχώρηση ήδη των δυο οικοπέδων στην πόλη σε ιδιώτες και επισήμαναν τις ειδικές και σοβαρότατες ευθύνες των παραγόντων της ΕΤΑΔ και του αρμόδιου υπουργείου που επιτρέπουν ακόμα και σήμερα στους απογόνους των καταχραστών της δημόσιας γης, να ενεργούν ως εκμισθωτές φιλέτων της δημόσιας περιουσίας, όπως γίνεται με το οικοδομικό τετράγωνο στην Κεντρική Πλατεία, που εμπεριέχει το Super Market Βασιλόπουλος και τα γύρω καταστήματα καθώς και στο οικοδομικό τετράγωνο της πλατείας 25ης Μαρτίου, στην Κάτω Ηλιούπολη.

Ο κ. Τερζάκης αρκέστηκε να δηλώσει ότι η ΚΕΔ ετοιμάζεται να παραχωρήσει στον δήμο το Χαλικάκι και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μόνο και απέδωσε την όποια ευθύνη στην δημοτική αρχή που δεν έχει προετοιμαστεί, καθώς είπε, ώστε να υποβάλει προτάσεις και άλλα αιτήματα παραχώρησης για κοινωνικές υποδομές.

Για το ότι απόγονοι των καταπατητών συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται παράνομα δημόσια κτίσματα προσπάθησε να υπεκφύγει δηλώνοντας: "… είμαι διευθύνων σύμβουλος, δεν μπορώ να το γνωρίζω"!!!

Η τοποθέτηση και οι δηλώσεις του Κου Τερζάκη επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες μας για την πορεία της δημόσιας γης και το ξεπούλημα που έχει δρομολογηθεί με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την πρόθεση τους να παραχωρήσουν ψίχουλα, εκτάσεις που ήδη έχουν αξιοποιηθεί από την πόλη και δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

Η "άγνοια" του δε, ότι οι απόγονοι των Νασταίων λυμαίνονται ακόμη και σήμερα "φιλέτα" της δημόσιας γης, δεν έπεισε. Ακόμη και ως αληθινή, επιβεβαιώνει, την "ασύγγνωστη αμέλεια" (όπως αναφέρει η απόφαση του εφετείου) που συχνά πυκνά επιδεικνύει το κράτος και τις κυβερνήσεις του διαδοχικά, όταν θέλουν να κάνουν πλάτες στα στηρίγματα και τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο κ. Τερζάκης τέλος, "προκάλεσε" την αντιπροσωπεία μας να τον προσκαλέσουμε στην πόλη και να μας πείσει "… για τις καλές προθέσεις της ΕΤΑΔ". Αποδεχτήκαμε την πρόκληση και τον καλέσαμε να δώσει το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει για την Δημόσια Περιουσία, πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρόσφατα αποδέχτηκε ο Δήμαρχος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα αδράξει την ευκαιρία ώστε να θέσει ανοιχτά και παρουσία του λαού και των φορέων της πόλης, το μοναδικό ώριμο και ρεαλιστικό αίτημα.

Η δημόσια γη να περάσει καθ’ ολοκληρία στην πόλη, για να στεγάσει αποκλειστικά τις ανάγκες των πολιτών χωρίς καμία εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση. Τέλος δηλώνουμε ότι η παρέμβαση μας για την περιφρούρηση της δημόσιας γης δεν θα σταματήσει εδώ.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους αγώνες του λαού και... γνώση οι φύλακες!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΔΑΦΝΗΣ/ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
 

Προβλήθηκε 588 φορές