*ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Α΄ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
*ΤΗ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
*ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12.00μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και χρόνια διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει την υποβάθμιση της καθαριότητας των σχολείων.

Με το πάγωμα των προσλήψεων και τις συνταξιοδοτήσεις μονίμων σχολικών καθαριστριών τα σχολεία άδειασαν από καθαρίστριες. Σήμερα τα σχολεία καθαρίζονται από τις συμβασιούχες καθαρίστριες τις οποίες η κυβέρνηση της θεωρεί εργολάβους.

Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες εργάζονται με συμβάσεις μίσθωσης έργου, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. Πληρώνονται με 1,70€ για κάθε αίθουσα χωρίς να πληρώνονται για τα γραφεία, τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, τις τουαλέτες, τις σκάλες, τα προαύλια και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους. Οι μισθοί τους κυμαίνονται από 70€, έως 500€ μικτά το μήνα οι “ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΕΣ” χωρίς βαρέα ένσημα.

Καθημερινά είναι υποχρεωμένες μέσα σε λίγες ώρες να παραδίνουν το σχολείο καθαρό δουλεύοντας με τη ψυχή στο στόμα. Αρκετές φέρνουν τις οικογένειες τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, αφού από τη σύμβαση τους θεωρούνται υπέρ εργολάβοι.

Πολλές καθαρίστριες κάτω από το φόβο να μην χάσουν ακόμα και αυτό το πενιχρό μεροκάματο, υπακούν σε παράλογες και παράνομες απαιτήσεις.

Το τελευταίο διάστημα είναι πολλαπλά τα κρούσματα αυταρχισμού και παράλογων απαιτήσεων από τις συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία, καλώντας τες να παρέχουν έργο εντός και εκτός ωραρίου σχολείου, να λειτουργούν σε ρόλο επιστάτη, καφετζή, να κλείσουν τις τρύπες του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που είναι πια μετρημένο στα δάχτυλα των δυο χεριών και που το κενό τους δεν κλείνει.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης , των σχολικών επιτροπών , της δημοτικής αρχής που σιωπούν για την χρηματοδότηση των σχολείων , για το σοβαρό πρόβλημα των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό που διαιωνίζεται , μετατίθενται στα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής , τις συμβασιούχες καθαρίστριες που δεν μπορούν να γίνουν υπεράνθρωποι , που διεκδικούν να δουλεύουν με ασφάλεια , να πληρώνονται στοιχειωδώς ανθρώπινα. Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν οι συμβασιούχες κιθαρίστριες να γίνουν τα θύματα μιας άθλιας πολιτικής και στα σχολεία. Να στηρίξουν το χρόνιο αίτημα στους Δήμους για μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών ώστε να έχουν τα σχολεία μας καθαριότητα , για να ζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια .

Με βάση τα παραπάνω αποφασίζουμε την ΑΠΟΧΗ από τα καθήκοντα τους, τη ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ για τις συμβασιούχες καθαρίστριες
από όλα τα σχολεία

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Επικίνδυνες δεν είναι οι καθαρίστριες ,αλλά η πραγματικότητα, ότι υπάρχουν σχολεία που κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους δεν έχουν καθαρίστριες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Α' σχ. Επιτροπής για μετακίνηση της καθαρίστριας του 4ου δημοτικού σε άλλο σχολείο.

2. Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

3. Την ένταξη τους στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.

ΤΗ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

*ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12.00 μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ


Το Δ.Σ.

 

Προβλήθηκε 940 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.