ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και δάσκαλοι,

Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες εργάζομαστε με συμβάσεις μίσθωσης έργου, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.

Πληρώνομαστε με 1,70e για κάθε αίθουσα χωρίς να πληρώνομαστε για τα γραφεία, τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, τις τουαλέτες, τις σκάλες, τα προαύλια και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.

Οι μισθοί μας κυμαίνονται απο 70e έως 500e μικτά το μήνα οι “ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΕΣ”.

Καθημερινά είμαστε υποχρεωμένες μέσα σε λίγες ώρες να παραδίνουμε το σχολείο καθαρό δουλεύοντας με τη ψυχή στο στόμα γιατί στη συνεχεια έρχονται διάφοροι σύλλογοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τα σχολεία.

Αρκετες απο εμας φερνουμε και συγγενικα μας προσωπα για να μπορεσουμε να ανταποκριθουμε στα καθηκοντα μας, αφου απο τη συμβαση μας θεωρούμαστε εργολάβοι.

Πολλές απο εμάς κάτω απο το φόβο να μην χάσουμε ακόμα και αυτό το πενιχρό μεροκάματο, υπακούμε στις παράλογες και παράνομες απαίτησεις.

Ενώ η δουλειά μας ειναι ανθυγιεινή δεν έχουμε βαρέα ένσημα.

Δεν μας φτάνει όλο αυτό το βάναυσο εργασιακό καθεστώς, μας γίνεται πόλεμος απο διευθυντές και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων απειλώντας μας για μετακινησεις και απολύσεις.

Ντροπή και αίσχος. Τέτοια περιστατικά ειναι καταδικαστέα και δεν θα αφήσουμε να περάσουν.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Επικίνδυνες δεν είναι οι καθαρίστριες, αλλά η πραγματικότητα, ότι υπάρχουν σχολεία που κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους δεν εχουν καθαρίστριες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Να μην υλοποιηθεί η απόφαση της Α' σχ. Επιτροπής για μετακίνηση της καθαριστριας του 4ου δημ. σε αλλο σχολείο.

2. Την άμεση μονιμοποιηση όλων των συμβασιουχων καθαριστριών, χωρίς όρους και προυποθέσεις. ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

3. Την ένταξη μας στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.

ΤΗ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ & ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12.00 μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ
 

Προβλήθηκε 739 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.