Του Σάκη Μουμτζή (www.liberal.gr)

Η επικαιρότητα καλύφθηκε από την επίθεση κατά του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Σκάι, αλλά τα σκάνδαλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν.

Παράλληλα με την υπόθεση του Μ.Πετσίτη που «καίει», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης –που δουλεύει όσο λίγοι βουλευτές- (δεν τον γνωρίζω προσωπικά), έφερε χθες στην δημοσιότητα μιαν απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών που εκδόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Πριν λίγες ημέρες.

Αλλά ας δούμε συνοπτικά την σκανδαλώδη ιστορία που ξετυλίγεται στην Περιφέρεια Αττικής. Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την συντήρηση οδικού δικτύου ύψους 88.000.000 ευρώ.

Δεν είναι και λίγα τα λεφτά. Μπήκε λοιπόν ένας όρος που λέει πως «το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων, σε ευθεία γραμμή, από το κέντρο των Αθηνών (Πλατεία Συντάγματος).

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ.Σγουρός το κατήγγειλε αμέσως, ο δε ΣΑΤΕ ( Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών) ζήτησε από το ΤΕΕ την παραπομπή στο Πειθαρχικό των μηχανικών που συνέπραξαν στην σύνταξη αυτού του σκανδαλώδους διαγωνισμού.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ακύρωσε τον διαγωνισμό, γιατί από πουθενά δεν προέκυπτε η αναγκαιότητα, η έδρα της παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος να βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Και στα 100 χιλιόμετρα να βρισκόταν η ποιότητα του παραγομένου προϊόντος ίδια θα ήταν.

Στην επερώτηση που έγινε στην βουλή από τον Γ.Μανιάτη οι αρμόδιοι υπουργοί Σπίρτζης και Χαρίτσης «σφύριζαν» κλέφτικα, φωτογραφίζοντας την Περιφέρεια.

Το ερώτημα, που είναι πολιτικό, είναι ένα: Θέλησαν να κάνουν ένα «δωράκι» σε κάποιον δικό τους; Ή είναι απλώς ανίκανοι; Ο όρος της απόστασης των 40 χιλιομέτρων δείχνει σκάνδαλο.

Προφανώς δεν βρήκαν άλλον τρόπο να «φωτογραφίσουν» την εταιρεία στην οποίαν ήθελαν να δώσουν την δουλειά και εφηύραν την συγκεκριμένη απόσταση από το κέντρο των Αθηνών.

Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση και παρερμηνεία, προσέθεσαν και τον όρο «σε ευθεία γραμμή». Παστρικιές δουλειές. Εκλογές έρχονται, δουλειές να γίνονται, το χρήμα να κυκλοφορεί προς κάθε κατεύθυνση.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά η «φωτογράφιση» ήταν τόσο κραυγαλέα που καθίστατο συγχρόνως και βλακώδης, έτσι ώστε να εγείρει πολλά ερωτηματικά για το επίπεδο ευφυίας των συντακτών του διαγωνισμού.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, αυτός ο αδιανόητος όρος υπέπεσε στην αντίληψη της Ανεξάρτητης Αρχής και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Ως εκ τούτου η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη. Είναι εκεί στην Περιφέρεια Αττικής οι Συριζαίοι τόσο ανόητοι και ανίκανοι ή τόσο απροκάλυπτα λαμόγια; Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να συντρέχουν και τα δύο.

Σιγά-σιγά αρχίζει να έρχεται στην επιφάνεια καθαρά το πρόσωπο της διεφθαρμένης Αριστεράς. Τόσο αυτό το σκάνδαλο, όσο και η υπόθεση του Μ.Πετσίτη, του φίλου του Ν.Παππά, στην οποίαν εμπλέκονται και κυπριακές εταιρείες, δείχνουν πως μέχρι τις εκλογές πολλά θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Όσο το σκάφος θα βυθίζεται, τόσο θα ανοίγουν στόματα που γνωρίζουν πολλά.

Αρκεί η δημοκρατική αντιπολίτευση να μην κοιμάται! 

Προβλήθηκε 756 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.