ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΣ 27.12.2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης με αφορμή την αποτρόπαια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στην Ρόδο καταδικάζει τη βία κατά των γυναικών και κάθε πράξη βίας με έμφυλα χαρακτηριστικά, ανάμεσά τους τον βιασμό και τη δολοφονία – σεξιστική βία.

Η βία κατά των γυναικών δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες και τα κορίτσια αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Θέλουμε μία κοινωνία ισότητας, αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των γυναικών, ισόρροπης συμμετοχής στα κοινά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Γι’ αυτόν τον λόγο:

Στεκόμαστε απέναντι στις λογικές έμφυλης βίας πολεμώντας προκαταλήψεις και στερεότυπα που αναπαράγονται από την κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις.

Αναλαβαίνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, ώστε να εξαλειφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Διεκδικούμε την άμεση και πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης (του Ν. 4531/2018) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσω της οποίας ποινικοποιήθηκε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Απαιτούμε την συντονισμένη δράση της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των πολιτών για την έμπρακτη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη χειραφέτησή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 

Προβλήθηκε 497 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.