Τρείς μέρες μετά το Φώτα, ο Δήμος Ηλιούπολης έβγαλε δελτίο τύπου για τα Φώτα. Μου το είπαν. Το εντόπισα. Το διάβασα.

Μπήκα και από αλλού στην σελίδα του Δημάρχου σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, γιατί έχω κοπεί ως πρόσωπο στην δυνατότητα επικοινωνίας, και έψαχνα για την αντιστοίχιση.

Στην δεύτερη παράγραφο δυο σημεία στίξεις θα μπορούσαν να μπουν.

31 φωτογραφίες και πουθενά η εικόνα για την οποία γράφει το Δ.Τ. ότι «οι πιστοί μετέβησαν μαζί με την εικόνα στο κολυμβητήριο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.» Αναρωτήθηκα μα εικόνα τσέπης ήταν πως δεν φαίνεται πουθενά; Εκτός αν την έβαλαν πίσω τους και κρύφτηκε από τον παραγοντικό συνωστισμό.

Μα και αυτός ο φωτογράφος δεν θα πρόλαβε να είναι εγκαίρως στο χώρο πριν τις 12, για να αποθανατίσει την μεγαλοπρεπή συνοδεία της μετάβασης με ιερόπαιδες, λάβαρα, εξαπτέρυγα, θυμιατά, ψαλτάδες, παπάδες και την νεότευκτη και ελπιδοφόρα όντως φιλαρμονική του Δήμου, να παιανίζει κατά την πομπή.

Πάντως ο ένας παπάς της ενορίας, είχε μάλλον προνοήσει και στάθμευσε το αυτοκίνητό του από το πρωί κοντά στο κολυμβητήριο, ώστε να μην υποστεί στην επιστροφή, ότι οι συμπολίτες μας «που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο».

Τώρα έχω και ένα ερώτημα αφού ευλόγησαν (παραλίγο να το ξέχναγαν) την αγιοΒασιλειόπιτα του Δήμου, και την έκοψαν δεκάδες χέρια, γιατί δεν το έγραψαν στο δελτίο ή σαν καλό Γραφείο Τύπου γιατί δεν έβγαλε ένα δεύτερο σχετικό δελτίο τύπου;

Αυτό δε με την μη αναφορά της ιδιότητας του εν ημίν πρώτου, καλώς ας δεχτούμε ότι συντάσσετε με την ταπεινότητα του προσώπου που δεν του αρέσουν τέτοια, αλλά η παράλειψη αναφοράς έστω και σε πληθυντικό αριθμό ότι παρέστησαν ιερείς της πόλεως με προσπερνά και με βάζει να το συγκρίνω με την συμπεριφορά πρόεδρου κάποιας Δημοτικής επιχείρησης ή δεν ξέρω τι άλλο είναι αυτό, όπου δεν τον ανέφεραν ως παρόντα σε ναό της πόλεως και αποχωρούσε μουρμουρίζοντας για την θεσμική του θέση κ.λ.π. Τι έφταιγε ο παπάς, που δεν τον γνώριζε ποιος είναι;

Λέω να ρωτήσω αν η δεξαμενή του κολυμβητηρίου είναι θερμαινόμενη; Άσε θα μου πούν ότι αμφισβητώ το ότι «Παρόλο το έντονο ψύχος, αρκετοί τολμηροί κολυμβητές, βούτηξαν στα νερά, τηρώντας το έθιμο».

Τελικά καταλήγω ότι κάποια πράγματα γίνονται για να γίνουν και όχι από σεβασμό στην παράδοση ή πίστη στην ευλογία.

Άντε να δούμε τι ο Θεός θα δώσει σήμερα στα Βαλκάνια, ημέρα του αγίου Θεοδοσίου για τους Έλληνες, σφαγής των νηπίων για τους Σλάβους. 

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Προβλήθηκε 936 φορές