Ηλιούπολη για όλους

Μήνυμα φίλου της ιστοσελίδας μας.

 

Είχα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δάφνης Υμηττού στις 23 Ιουνίου 2018 για το πεζοδρόμιο στην οδό Αρχιμανδρίτου Αρχατζικάκη 9

Συγκεκριμένα

Το πεζοδρόμιο σε δύο σημεία περίπου 10 μέτρων έχει καταστραφεί τελείως. Δεδομένου ότι στην άλλη πλευρά του δρόμου το Πεζοδρόμιο είναι στενό και δεν μπορούν να περάσουν γονείς με παιδιά αναγκαστικά τα καροτσάκια με τα παιδιά αναγκάζονται να βγούν στον δρόμο.

Σε μία αναδρομή στους χάρτες Google το πεζοδρόμιο είναι κατεστραμμένο τουλάχιστον από το 2009 δίχως να έχει ενδιαφερθεί κανείς. Συχνά βρίσκεται επί αυτού σταθμευμένο λευκό βαν, που όπως αναφέρει επάνω ο ιδιοκτήτης, επαγγέλλεται τοποθέτηση ηχητικών εγκαταστάσεων.

Οι φωτογραφίες που είχα επισυνάψει είναι οι παρακάτω

 


Λαμβάνω στις 12 Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξής απάντηση:

"Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας τις 23/06/2018 σας γνωστοποιούμε ότι σε κάθε περίπτωση υπεύθυνοι για την συντήρηση των πεζοδρομίων είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό εκτός και αν υπάρχει αντίστοιχο σε ενέργεια έργο ανάπλασης πεζοδρομίων. Πέραν αυτών εάν υπάρξει δυνατότητα εκ μέρους του δήμου θα φροντίσουμε για όπια αποκατάσταση. Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση. Με εκτίμηση Γεώργιος ΟΙκονόμου Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δάφνης-Υμηττού."

Ενώ είναι εμφανές ότι το πεζοδρόμιο εφάπτεται στο πάρκο Πέτρου και Παύλου δεν μπόρεσα να καταλάβω σε ποιους παρόδιους ιδιοκτήτες αναφέρεται ο ποιητής.

Σαν να μην φτάνει αυτό, 2 Αυγούστου του 2018 λαμβάνω και επίσημο έγγραφο πως πράγματι "δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στο πεζοδρόμιο και υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης"

 Στις 2 Οκτωβρίου απάντησα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και πάλι επισυνάπτωντας νέες φωτογραφίες

Με αφορμή και το υπ' αρ. 9684/01-08-2018 έγγραφο σας στο οποίο με ενημερώνετε περί μη βλάβης στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αρχ. Αρχατζικάκη 9 και ότι για το εν λόγω πεζοδρόμιο υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης, Πιστεύω ότι μιλούμε για κάποια παρανόηση,

Και στις πρώτες φωτογραφίες που σας είχα επισυνάψει αλλά και σε αυτές που σας επισυνάπτω τώρα, θεωρώ ότι είναι εμφανές ότι μιλούμε για βλάβη έναντι της Αρχ. Αρχατζικάκη 9 στο πεζοδρόμιο που εφάπτεται του άλσους Πέτρου και Παύλου και στο οποίο υπεύθυνος δεν είναι κανείς παρόδιος ιδιοκτήτης αλλά ο δήμος.

Θεωρώ δε άξιο απορίας πως ο διατελέσας την αυτοψία αρχιτέκτων, κ. Καττής, δεν παρατήρησε την απαράδεκτη και συνάμα τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο εφόσον βρέθηκε στο σημείο και την στιγμή που το σημείο ήταν εμφανές από τις φωτογραφίες και επαρκή περιγραφή.

Σας επισυνάπτω νέες φωτογραφίες από το σημείο με ημερομηνία 24-09-2018 όπου μπορείτε ιδίοις όμμασι να δείτε την κατάσταση (κατεστραμμένος κάδος, κατεστραμμένο πεζοδρόμιο με βλάστηση κλπ) επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι αναφέρομαι στο πεζοδρόμιο που εφάπτεται στο άλσος Πέτρου και Παύλου, επί της Αρχ. Αρχατζικάκη και στο ύψος του αριθμού 9 και εξής.

Ως εκ τούτου παρακαλώ για τις προβλεπόμενες ενέργειες σας.

Συνημμένα: 1) (3) Φωτογραφίες από το σημείο
                  2) Το υπ' αρ. 9684/01-08-2018 έγγραφο σας

Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έλαβα καμία νέα απάντηση. Έγινε από τον δήμο κάποιο κούρεμα της βλάστησης και ως εκεί. Το πεζοδρόμιο παραμένει στην ίδια κατάσταση.

Διοικητική αβελτηρία είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε; Θέατρο του παραλόγου; όπως και να έχει απευθύνομαι και εκ του ηλεκτρονικού βήματος πλέον ζητώντας το αυτονόητο:

Επισκευή του πεζοδρομίου και να τοποθετηθούν κολονάκια ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα και βαριά φορτηγά επάνω στο πεζοδρόμιο καταστρέφοντας το και μπλοκάροντας την πρόσβαση των πεζών.

Προβλήθηκε 1270 φορές