Ήταν μια μεγάλη γιορτή ο απολογισμός του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ στην Αργυρούπολη. (video)

Μπροστά στους συμπολίτες του που κατέκλεισαν ασφυκτικά την κύρια αίθουσα και το φουαγιέ, αλλά και παράγοντες της πολιτικής και αυτοδιοικητικής σκηνής ο Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε με υπερηφάνεια για το έργο της πρώτης του δημοτικής θητείας, και δικαίως.

Τα έργα που ξεδιπλώθηκαν στην βιντεοθόνη έδειξαν πως ήταν μία πολύ παραγωγική θητεία που βασίστηκε στο ανθρώπινο υπαλληλικό δυναμικό του δήμου, στη δημοτική ομάδα, στην εθελοντική συμμετοχή, στον προγραμματισμό και στη σκληρή δουλειά.

Οι παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν αφορούσαν όλους τους τομείς της πόλης. Από την καθημερινότητα του πολίτη έως τη ριζική ανάπλαση των παιδικών χαρών, την συντήρηση των σχολείων, των αθλητικών χώρων, των σχολικών προαυλίων, την ίδρυση της δημοτικής συγκοινωνίας, την ανάπλαση των πλατειών, τη δημιουργία οικογενειακών πάρκων.

Παρεμβάσεις για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, την αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, έργα για τη στήριξη της Τρίτης Ηλικίας, αλλά και στιβαρή αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων για το μέλλον της πόλης όπως η αποτροπή δημιουργίας hot spot στο Ελληνικό αλλά και η καθοριστική παρέμβαση στην εξέλιξη της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια…

Ο Γιάννης Κωνταντάτος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ‘Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια σας παρουσιάσαμε 10 προτάσεις προς υλοποίηση. Σας είπαμε… ψέμματα, γιατί εμείς υλοποιήσαμε 250 παρεμβάσεις και έργα. Προσπαθήσαμε στην πιο δύσκολη εποχή και καταφέραμε το καλύτερο’.

Αναφερόμενος στην πορεία της θητείας του είπε: ‘περάσαμε τέσσερις δύσκολες στιγμές’.

– Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον απόλυτο βανδαλισμό από εξτρεμιστικά στοιχεία σε εγκαταστάσεις μας, τα οποία κατεύθυναν κάποιοι τοπικοί παράγοντες. Εμείς απαντούμε πως το Ελληνικό δεν θα γίνει Εξάρχεια, θα γίνει ο πρώτος δήμος της χώρας.

– Βρεθήκαμε τελείως απροστάτευτοι απέναντι στη μεγάλη φωτιά του Υμηττού, γιατί κάποιοι ξέχασαν τα προηγούμενα χρόνια ότι έπρεπε να υπάρχει δασοπυρόσβεση.

– Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη ρύπανση των παραλιών μας από το μαζούτ του ‘Αγία Ζώνη ΙΙ’. Ευχαριστώ του εθελοντές μας για την δουλειά που έκαναν. Κανένας άλλος δεν βοήθησε.

– Για 20 μήνες σηκώσαμε μόνοι μας το βάρος της εξαθλίωσης των μεταναστών και προσφύγων στο Ελληνικό. Κανένας δεν μας έστειλε έστω και μια σακούλα για την αποκομιδή τόσων απορριμάτων από τον χώρο. Ξεσηκωθήκαμε με τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και δεν αφήσαμε να γίνει το πρώην αεροδρόμιο αποθετήριο 15.000 ψυχών. Δεν ήταν το μέλλον του Ελληνικού να γίνει hot spot. Το μέλλον του Ελληνικού είναι να πάει μπροστά και να γίνει περιοχή-πρότυπο’.

Και συνέχισε λέγοντας: ‘Στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει η χώρα και ο δήμος μας, όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι, αλλά στα 5 χρόνια της θητείας μας δουλέψαμε σκληρά και μεθοδικά με αποτέλεσμα τα 250 νέα έργα και παρεμβάσεις στην πόλη μας.

 Προσφέραμε:

– Απαλλαγή δημοτικών τελών για ΑμεΑ
– Μείωση κατά 75% των τελών ταφής
– τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική
– δωρεάν τροφεία (όπου ωφελήθηκαν 1.200 παιδιά)
– δωρεάν δημοτική συγκοινωνία (που την χρησιμοποιούν 20.000 κάτοικοι)
– δωρεάν πολιτιστικές παραστάσεις και δρώμενα

Βραβευτήκαμε πολλαπλά για το έργο και τις παρεμβάσεις μας.

Παραδώσαμε:

– 28 πιστοποιημένες παιδικές χαρές,
– 1 βρεφονηπιακό σταθμό, και στην επόμενη θητεία μας θα δώσουμε άλλους 2,
– 4 υπερσύγχρονα ΚΑΠΗ,
– 3 Οικογενειακά Πάρκα με δωρεάν παραχώρηση στους συνδημότες μας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
– 6 Γήπεδα 5χ5

Ιδρύσαμε την Φιλοζωική Παρέμβαση γιατί μας ενδιαφέρει η σωστή αντιμετώπιση και φροντίδα των αδέσπωτων ζώων.

Ανακαινίσαμε τα σχολεία μας, τα δημοτικά μας κτήρια, τις πλατείες μας, όλες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις για τους συνδημότες μας και τα παιδιά μας.

Οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις δεν πληρώνουν, φιλοξενούνται δωρεάν. Ολυμπιονίκες είναι στο πλευρό των μαθητών μας για να τους μεταλαμπαδεύσουν το ολυμπιακό ιδεώδες, γιατί νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας και την εκπαίδευσή τους.

Δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές με σκοπό κάποια στιγμή να τις κλείσουμε γιατί ο καθένας μας πρέπει να έχει την αυτονομία του. Στηρίζουμε 300 οικογένειες με το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ 120 άτομα παίρνουν τα φάρμακα τους από το κοινωνικό φαρμακείο, 200 παιδιά φοιτούν στο κοινωνικό φροντιστήριο, όπου τους παρέχουμε υψηλή εκπαίδευση και δωρεάν πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα braining

Προχωρήσαμε στη λύση του προβλήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ελληνικό. Ήδη υπάρχει σε πολλά σημεία και έχουν δοθεί 250 κάρτες σε κατοίκους της περιοχής. Θα δοθούν και άλλες, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη εφαρμογής και στην Αργυρούπολη.

Ανακαινίσαμε και το σήμα της Ολυμπιακής που είναι ένα τοπόσημο για τηνΑργυρούπολη. Μας το παρέδωσαν ένα σκουριασμένο κουφάρι και εμείς το κάναμε σήμα μνήμης για να μην βιώσουμε ξανά καταστάσεις, όπως αυτές που διέλυσαν την Ολυμπιακή Αεροπορία. Για να ξαναγίνει η Ελλάδα των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών όπως ήταν η Ελλάδα του Ωνάση κάποτε.

Στην πορεία μας αντιμετωπίσαμε την αντίδραση της προηγούμενης διοίκησης, όμως δεν κάναμε πίσω. Έπρεπε να σηκώσουμε τα μανίκια και να παράξουμε έργο. Το κάναμε. Βρήκαμε λύσεις, φέραμε κοινοτικά κονδύλια στο Δήμο μας, φέραμε χορηγούς και κάναμε έργα’.

‘Ότι σας υποσχέθηκα έγινε’ είπε ο δήμαρχος ‘εκτός από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Ελληνικό, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα γίνει ένα αντίστοιχο ‘Μίκης Θεοδωράκης’.

Ζητάμε από εσάς ανανέωση της εμπιστοσύνης σας τον Μάιο του 2019.

Σας ζητώ να μας εμπιστευθείτε και πάλι για να κάνουμε ακόμα περισσότερα στην επόμενη τετραετία για την πόλη που ζούμε, για την πόλη που αγαπάμε’ κατέληξε δεχόμενος το θερμότατο χειροκρότημα των συμπολιτών του. 

(Δελτίο Τύπου)

Προβλήθηκε 800 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.