Για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, ζούμε απαράδεκτες καταστάσεις στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Καταστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και προσβάλλουν την εικόνα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Συγκεκριμένα, εδώ και λίγες μέρες παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις στην εναπόθεση των απορριμμάτων από όλους τους Δήμους της Αττικής, με ουρές απορριμματοφόρων οχημάτων, που η εγκατάσταση αδυνατεί να εξυπηρετήσει ομαλά.

Η κατάσταση αυτή εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες, όπως αποτυπώνεται από την επίσκεψη στελεχών της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική», που πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση της απερχόμενης Περιφερειάρχου Αττικής κας Δούρου, η οποία όμως φρόντισε με διαρροές χαμηλόβαθμων στελεχών της να αποδώσει την ευθύνη για τη δυσλειτουργία, στον «κακό μας τον καιρό», δηλαδή σε κατολισθήσεις στον ΧΥΤΑ, που προκάλεσαν οι τελευταίες βροχοπτώσεις.

Η κα Δούρου, καθυστέρησε δραματικά να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Διαχειρίστηκε όπως και ο προκάτοχός της το ζήτημα με ανευθυνότητα και προχειρότητα, ως την τελευταία στιγμή.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ως Πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, απουσιάζει αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις του κι από τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.

Μετά όμως τις νέες δυσλειτουργίες στο ΧΥΤΑ της Φυλής, οφείλει άμεσα να μας απαντήσει :

Υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ;

Υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία;

Υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε ξανά εικόνες με σκουπίδια σε όλη την Αττική, εξαιτίας της ελλιπούς λειτουργίας του ΧΥΤΑ;

Υπάρχει κίνδυνος για οριστικό κλείσιμο στο επόμενο διάστημα, του μόνου με ευθύνη της κας Δούρου, αποδέκτη απορριμμάτων στην Αττική;

Η κ. Δούρου οφείλει να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει απαντήσεις για όλα. Οι ευθύνες της δεν είναι μόνο πολιτικές, ιδιαίτερα όταν υπονομεύεται η Δημόσια Υγεία από λάθη και παραλείψεις.

https://neaarxiattiki.gr/ 

Προβλήθηκε 639 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.