ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 23/2019

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Άδεια τοποθέτησης φωτεινής σηματοδότησης της διάβασης πεζών επί της Ελ. Βενιζέλου στο ύψος της οδού Τσιμισκή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Παπαδόπουλος, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως του θέματος που αφορά στην «Άδεια τοποθέτησης φωτεινής σηματοδότησης της διάβασης πεζών επί της Ελ. Βενιζέλου στο ύψος της οδού Τσιμισκή», και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Παπαδόπουλος που εισηγήθηκε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος, έθεσε υπόψη της Επιτροπής το υπ’ αριθ. πρωτ. οικ.1956/2019 έγγραφό του το οποίο έχεις ως εξής:

Έχοντας υπόψιν το με αριθ. πρωτ. 919/18-1-2019 έγγραφο του τμήματος «Συντήρησης φωτεινής σηματοδότησης ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Αττικής», σας παρακαλούμε να εισηγηθείτε την λήψη απόφασης για την έγκριση η μη άδειας τοποθέτησης φωτεινής σηματοδότησης της διάβασης πεζών επί της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου στο ύψος της οδού Τσιμισκή, και την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης βάση του άρθρου 73 παρ. β του Ν3852/10 (Καλλικράτης).

Συγκεκριμένα έπειτα από παράπονα συμπολιτών για μη ασφαλή διέλευση πεζών από το προαναφερθέν σημείο, εκπονήθηκε μελέτη από την Περιφέρεια Αττικής για την εγκατάσταση και λειτουργία νέας φωτεινής σηματοδότησης της διάβασης πεζών επί της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου στο ύψος της οδού Τσιμισκή.

Οι απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση του σηματοδότη καθώς και για την κατασκευή των ραμπών κίνησης πεζών, θα γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 73, 74 και 75 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), το άρθρο 24 του Ν.3613/07

Ομόφωνα αποφασίζει

1. Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος

2. Εγκρίνει την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης της διάβασης πεζών επί της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου στο ύψος της οδού Τσιμισκή λαμβάνοντας υπόψιν το με αριθ. πρωτ. 919/18-1-2019 έγγραφο του τμήματος «Συντήρησης φωτεινής σηματοδότησης ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Αττικής»

Συγκεκριμένα εκπονήθηκε μελέτη από την Περιφέρεια Αττικής για την εγκατάσταση και λειτουργία νέας φωτεινής σηματοδότησης της διάβασης πεζών επί της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου στο ύψος της οδού Τσιμισκή, έπειτα από παράπονα συμπολιτών για μη ασφαλή διέλευση πεζών από το προαναφερθέν σημείο, Οι απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση του σηματοδότη καθώς και για την κατασκευή των ραμπών κίνησης πεζών, θα γίνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

3. Παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 23/2019 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.

εδώ η απόφαση στην Διαύγεια.
 

Προβλήθηκε 578 φορές

Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης : ''ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ''

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της Υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων μας.

Τάσος Ευσταθίου - Γαβριήλ Αραμπατζής: ''Κοινή Δήλωση για τον βανδαλισμό των γραφείων της Τ.Ο. της Ν.Δ. στην Ηλιούπολη''

Ο βανδαλισμός των γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης που έγινε για άλλη μια φορά από αγνώστους την Κυριακή το πρωί, έχει σαν στόχο να δυναμιτίσει τη δημοκρατία και την ελευθερία στην πόλη μας...

Η Ο.ΔΙ.Κ κατασκεύασε πίστα αναρρίχησης για ΑΜΕΑ  στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ''.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) η ομάδα που βοήθησε στην διάσωση των πυρόπλητων, στο Μάτι της Αττικής, συναισθανόμενη την Κοινωνική της ευθύνη, κατασκεύασε στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ" στην Ηλιούπολη τον πρώτο στην Ελλάδα Τοίχο Αναρρίχησης για ΑΜΕΑ

Αποστόλης Στασινόπουλος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ηλιούπολης: ''Η προχειρότητα και η βιασύνη ενός Συμπαραστάτη''

Τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες σε κάθε δυνατή ευκαιρία, μιας πρωτοφανούς πολιτικής στάσης για την δημοτική ζωή της πόλης μας από τον κ. Αραμπατζή.