Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

Ηλιούπολη 14 Φλεβάρη 2019

Για μια ακόμη ανάπλαση της Λεωφ. Ειρήνης…

Την ώρα που έργα υποδομής και πρώτης ανάγκης είναι στα αζήτητα, η Διοίκηση του Δήμου μαζί με την Περιφέρεια Αττικής επιλέγουν ένα έργο σίγουρα όχι πρώτης αναγκαιότητας ή χρησιμότητας στην πόλη. Μια ακόμη ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης! Ένα έργο βιτρίνας που το έχουμε δει κατ’ επανάληψη να …»πραγματοποιείται» τα τελευταία χρόνια από μια σειρά δημάρχους της πόλης.

800 χιλιάδες ευρώ, η χαρά του εργολάβου!!!

Βασικός οδηγός στα «έργα ανάπλασης» τα εργολαβικά συμφέροντα, έργα που ντύνονται με το σαθρό επιχείρημα ότι θα φέρουν “πελατεία στα μαγαζιά, θα αναβαθμίσουν την αγορά της πόλης”!!!

Σε κανένα από τους ιθύνοντες της Δημοτικής αρχής δεν πέρασε από το νου ότι τα μικροεμπορικά και η αγορά της πόλης πεθαίνουν γιατί η τσέπη του νοικοκυριού δεν έχει. Γιατί τα mall εξοντώνουν τα μικρομάγαζα και μαζεύουν την πελατεία. Κανένας δεν αναφέρει ότι «οι αναπλάσεις» του Λάτση στην ευρύτερη περιοχή Ελληνικού και Παραλίας θα φέρουν τα μεγάλα συμφέροντα και στην πόλη μας και θα θέσουν σε πορεία απόσυρσης και άλλα μικρομάγαζα.

Είμαστε πάλι μπροστά σε μια ακόμη ανάπλαση και προσπάθεια εξωραϊσμού του κεντρικού δρόμου, χωρίς συνολικότερο σχέδιο για να ανακουφιστεί και να γίνει προσβάσιμο το Κέντρο της Πόλης, ενώ οι συνοικίες της πόλης συνεχίζουν να βουλιάζουν σε προβλήματα με δυσκολία ακόμη και να περπατήσει κανείς σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ότι σε γειτονιές όπως ο «Άγιος Κωνσταντίνος», η «Κάτω Ηλιούπολη», η «Αγία Μαρίνα», τα πάρκα και οι ελεύθεροι χώροι είναι ανύπαρκτο είδος με τα δημόσια κτήματα ανεκμετάλλευτα είτε στην αγκαλιά του Υπερταμείου είτε υπό την απειλή και νέων καταπατητών.

Η υποβάθμιση, αυτών των περιοχών απαξιώνει ανάγκες κατοίκων και μικρομάγαζων και είναι συνειδητή η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου. Να θυμίσουμε μόνο την προσπάθεια δημιουργίας «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» στους γύρω από την Κεντρική πλατεία δρόμους, με παράλληλη προσπάθεια δημιουργίας ενός σικέ «Εμπορικού Συλλόγου» που μαζί με την δημοτική αρχή «θα διαχειρίζονταν τα κονδύλια του προγράμματος” και σε βάρος και των μικρομάγαζων, αλλά δεν τους βγήκε.

Απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης σχολείων, η πολιτική προστασία, υποδομές πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού. Χιλιάδες παιδιά είναι έξω από τους παιδικούς σταθμούς και ενώ όλα τα χρόνια θέτουμε στα Δημοτικά Συμβούλια να μπουν σε προτεραιότητα τέτοια έργα απορρίπτονται μια και δεν εμπεριέχονται στο σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ.

Η ΣΑΤΑ των σχολείων (270 χιλιάδες ευρώ) για την συντήρηση των σχολείων εξαφανίστηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019 και την ίδια στιγμή προβάλλονται προκλητικά ως “έργα πνοής” αυτά στην Λεωφόρου Ειρήνης και ο διαγωνισμός για το γιγάντιο ΣΤΟΚ των κάδων απορριμμάτων, άλλη μια χαρά των εργολάβων.

lsilioupolis.wordpress.com 

Προβλήθηκε 607 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.