ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλιούπολη 22.3.2019

Έπεσε η γερανογέφυρα στο συνεργείο του Δήμου, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης μιας αυτοφερόμενης σκούπας.

Η γερανογέφυρα μεγάλου βάρους, κατασκευής της δεκαετίας του ΄90, βγήκε από τις στηρίξεις της και έπεσε στο έδαφος.

Ευτυχώς, πέραν των υλικών ζημιών δεν είχαμε ατύχημα με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, το οποίο θα είχε τραγικά αποτελέσματα.

Φυσικά και πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια του εν λόγω ατυχήματος και να επανεξεταστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου προς αποφυγή οποιοδήποτε άλλου παρομοίου συμβάντος.

Από την αρχή αυτής της Δημοτικής περιόδου έχουμε ζητήσει κάθε μηχάνημα ή εργαλείο του Δήμου να έχει δική καρτέλα στην οποία να αναγράφονται, η ημερομηνία απόκτησης, οι απαιτούμενες συντηρήσεις και το κόστος χρήσης, έτσι ώστε να μπορούν να προβλεφθούν πιθανές βλάβες και να επισκευάζονται ή όπου κρίνεται απαραίτητο να προχωράμε στην αντικατάστασή τους.

Ελπίζουμε ότι η επόμενη Δημοτική Αρχή θα καταλάβει ότι με οργάνωση και πρόβλεψη μειώνεται η πιθανότητα παρομοίων ατυχημάτων.

Το Γραφείο Τύπου 

Προβλήθηκε 304 φορές

«Τον σκότωσε τον σκότωσε...» Βγήκαν μαχαίρια σε οικογενειακό καυγά στην Ηλιούπολη

ΠαρΆ ολίγον οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη, με έναν 49χρονο να μαχαιρώνει μετά από άγριο καυγά τον πατέρα του. Ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ''

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Ηλιούπολης, πως εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στις 13-14 Νοεμβρίου 2019, προκλήθηκαν εκτεταμένες βλάβες στο δημοτικό φωτισμό της πόλης μας, αρμοδιότητας του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Κι.Π.Η.: ''Καταγγελία πολιτών για τη δόμηση ναού, σε δημόσια, δασική περιοχή του Υμηττού''

Στη δημόσια δασική περιοχή του Υμηττού, στη Ζώνη Προστασίας Β του Προεδρικού Διατάγματος ΦΕΚ 544/Δ/1978, στα όρια της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 -Αισθητικό δάσος Καισαριανής– Λίμνη Βουλιαγμένης» (GR3000006), Τόπου Κοινοτικής Σημασίας SCI, βρίσκεται, περίπου από το 1950, το παλιό γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που ανήκει στη Μητρόπολη Αθηνών