Tα Παναγούλεια καθιερώθηκαν στην πόλη του Αγ. Δημητρίου από τη δεκαετία του 1980 και αποτελούν τη μοναδική στην Ελλάδα θεσμοθετημένη εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη.

Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στην πόλη μας με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, υπέρ των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

Φέτος, κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης μνήμης για τα 43 χρόνια από το χαμό του Αλέξανδρου Παναγούλη, που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για τη Δημοκρατία, αποτελεί ο στίχος του Γ. Νεγρεπόντη,

«Δεν θα περάσει ο φασισμός»

Ένα μήνυμα που δυναμώνει μέσα από την παρουσία και τις ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών που δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώνοντας τη φωνή τους μαζί μας!

Στην πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη (Σταθμός Μετρό ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ), το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 20:30, τραγουδάμε ενάντια στο φασισμό με μεγάλους καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν με αλφηβητική σειρά οι:

Φωτεινή Bελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρίστος Θεοδώρου, Βιολέτα Ίκαρη, Βασίλης Καζούλης, Λαμπρινή Καρακώστα, Βίκυ Κραντζόγλου, Πάνος Κατσιμίχας, Θοδωρής Κοτονιάς, Κατερίνα Μακαβού, Σαββέρια Μαριολά, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Απόστολος Μόσιος, Λεωνίδας Μύαρης, Νίκος Ξύδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαϊωάννου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Πυροβολάκης, Φρόσω Στυλιανού, Αγγελική Τουμπανάκη, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελος, Λάκης Χαλκιάς

Μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις, πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου.

.......................................................

Τη δεύτερη ημέρα των Παναγουλείων, την Κυριακή το πρωί, διεξάγεται πάντοτε η Ειρηνοδρομία.

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων (2,5χλμ. 5χλμ, 10χλμ, kid's athletic, 1000m AMEA) με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και την Περιφέρεια Αττικής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, έχουν την πολύτιμη στήριξη του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, αλλά και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ως θεσμικό υποστηρικτή.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα της Ειρηνοδρομίας είναι "Τρέχουμε για την ειρήνη, με τη Φλόγα στην καρδιά" και μέρος των εσόδων θα προσφερθεί στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Δηλώσεις συμμετοχής στο site της Ειρηνοδρομίας: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Προβλήθηκε 936 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.