Tα Παναγούλεια καθιερώθηκαν στην πόλη του Αγ. Δημητρίου από τη δεκαετία του 1980 και αποτελούν τη μοναδική στην Ελλάδα θεσμοθετημένη εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη.

Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στην πόλη μας με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, υπέρ των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

Φέτος, κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης μνήμης για τα 43 χρόνια από το χαμό του Αλέξανδρου Παναγούλη, που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για τη Δημοκρατία, αποτελεί ο στίχος του Γ. Νεγρεπόντη,

«Δεν θα περάσει ο φασισμός»

Ένα μήνυμα που δυναμώνει μέσα από την παρουσία και τις ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών που δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώνοντας τη φωνή τους μαζί μας!

Στην πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη (Σταθμός Μετρό ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ), το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 20:30, τραγουδάμε ενάντια στο φασισμό με μεγάλους καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν με αλφηβητική σειρά οι:

Φωτεινή Bελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρίστος Θεοδώρου, Βιολέτα Ίκαρη, Βασίλης Καζούλης, Λαμπρινή Καρακώστα, Βίκυ Κραντζόγλου, Πάνος Κατσιμίχας, Θοδωρής Κοτονιάς, Κατερίνα Μακαβού, Σαββέρια Μαριολά, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Απόστολος Μόσιος, Λεωνίδας Μύαρης, Νίκος Ξύδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαϊωάννου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Περίδης, Μανώλης Πυροβολάκης, Φρόσω Στυλιανού, Αγγελική Τουμπανάκη, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελος, Λάκης Χαλκιάς

Μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις, πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου.

.......................................................

Τη δεύτερη ημέρα των Παναγουλείων, την Κυριακή το πρωί, διεξάγεται πάντοτε η Ειρηνοδρομία.

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων (2,5χλμ. 5χλμ, 10χλμ, kid's athletic, 1000m AMEA) με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και την Περιφέρεια Αττικής. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, έχουν την πολύτιμη στήριξη του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, αλλά και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ως θεσμικό υποστηρικτή.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα της Ειρηνοδρομίας είναι "Τρέχουμε για την ειρήνη, με τη Φλόγα στην καρδιά" και μέρος των εσόδων θα προσφερθεί στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Δηλώσεις συμμετοχής στο site της Ειρηνοδρομίας: https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Προβλήθηκε 298 φορές

ΠΑΚΟΕ: Μόλυνση σε 27 σημεία του παραλιακού μετώπου από τον Φλοίσβο μέχρι το Καβούρι

Πρόσφατες μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ σε 27 σημεία του παραλιακού μετώπου από τον Φλοίσβο μέχρι το Καβούρι στις 10/7/2019 έδειξαν ότι από τα 27 δείγματα τα 16 βρέθηκαν μολυσμένα με E. Coli και εντερόκοκκους, σε ποσοστό 60%.

Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 24 νέους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους, προκειμένου, από κοινού με τους νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

«Ένας χρόνος χωρίς τον Νικόλα» - «Γροθιά» στο στομάχι η ανάρτηση του Πολύχρωμου Σχολείου

«Γροθιά» στο στομάχι το κείμενο του «Πολύχρωμου Σχολείου» για τον 15χρονος μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από άγριο μπούλινγκ πέντε συμμαθητών του επειδή ήταν γκέι.