Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης 

 

 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης διοργανώνει συναυλία την Παρασκευή 10 Μάη στις 8:30 μμ στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, αφιερωμένη στην 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και έχει τίτλο: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

 

 Τιμάμε τη Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη. Τη μεγάλη νίκη κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «¶ξονα» Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας και των συμμάχων τους, που τέλειωσε πριν από 74 χρόνια.

 

 Καθοριστικός για τη νίκη ήταν ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ τη δική τους σημαντική συμβολή στον 6χρονο πόλεμο (1939-1945) είχαν τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα των καπιταλιστικών χωρών. Και σε αυτά ψυχή, οργανωτής και κύριος αιμοδότης ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

 

 Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους και τις νέες που σήμερα προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναζητούν απαντήσεις, σε όλους αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση και λένε «κάτι πρέπει να γίνει». Ιδιαίτερα στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, ανάμεσά τους και οι μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου.

 

 Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι ο χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι «αξίες» και τα «ιδανικά» της δεν είναι αυτά που πλασάρουν το σύστημα και τα κόμματά του, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά: Η εργασιακή περιπλάνηση, η ανεργία, η μόρφωση – πανάκριβο εμπόρευμα, οι πόλεμοι, η προσφυγιά. Οι νέοι που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΕ, που δεν τσιμπάνε στα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εμπιστεύονται τη ΝΔ και τα κόμματα του συστήματος, έχουν επιλογή για να κάνουν την πραγματική διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού.

   

Κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι στη συναυλία. Γιατί η 9η Μάη είναι η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, γιατί σηματοδοτεί ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν το αποφασίσουν, μπορούν να νικήσουν και τον φαινομενικά πιο ισχυρό αντίπαλο! Είναι η μέρα που τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, έδωσαν τη μάχη απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό.

 

  Έχει όμως το δικό της μήνυμα αυτή η μέρα και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί πρέπει να πάρει απάντηση η προσπάθεια που γίνεται η Ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, να «ξαναγραφτεί» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ΕΕ, καθιερώνοντας την 9η Μάη ως «μέρα της Ευρώπης». Προσπάθεια που την «σπρώχνουν» όλα τα άλλα κόμματα. 

Προβλήθηκε 212 φορές

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) ο Θανάσης Αθανασίου, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδος εδώ και πέντε χρόνια με δράση σε όλη τη χώρα, αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες, έπαρχους και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα...

Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Τιμή Αγίου Νεκταρίου και μνήμη αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η μνήμη και η τιμή δίνουν αξία σε όποιον τα ασκεί. Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, αδιάκοπα προσπαθεί να ενεργεί αυτές τις δύο αξίες για πρόσωπα και πράγματα, του χθες και του σήμερα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ

Τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη επισκέφτηκε ο Δρ. Ευθύμης Λ. Λέκκας, Καθηγητής Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και επίσης Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.