Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης 

 

 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης διοργανώνει συναυλία την Παρασκευή 10 Μάη στις 8:30 μμ στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, αφιερωμένη στην 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και έχει τίτλο: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

 

 Τιμάμε τη Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη. Τη μεγάλη νίκη κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «¶ξονα» Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας και των συμμάχων τους, που τέλειωσε πριν από 74 χρόνια.

 

 Καθοριστικός για τη νίκη ήταν ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ τη δική τους σημαντική συμβολή στον 6χρονο πόλεμο (1939-1945) είχαν τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα των καπιταλιστικών χωρών. Και σε αυτά ψυχή, οργανωτής και κύριος αιμοδότης ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

 

 Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους και τις νέες που σήμερα προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναζητούν απαντήσεις, σε όλους αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση και λένε «κάτι πρέπει να γίνει». Ιδιαίτερα στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, ανάμεσά τους και οι μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου.

 

 Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι ο χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι «αξίες» και τα «ιδανικά» της δεν είναι αυτά που πλασάρουν το σύστημα και τα κόμματά του, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά: Η εργασιακή περιπλάνηση, η ανεργία, η μόρφωση – πανάκριβο εμπόρευμα, οι πόλεμοι, η προσφυγιά. Οι νέοι που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΕ, που δεν τσιμπάνε στα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εμπιστεύονται τη ΝΔ και τα κόμματα του συστήματος, έχουν επιλογή για να κάνουν την πραγματική διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού.

   

Κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι στη συναυλία. Γιατί η 9η Μάη είναι η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, γιατί σηματοδοτεί ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν το αποφασίσουν, μπορούν να νικήσουν και τον φαινομενικά πιο ισχυρό αντίπαλο! Είναι η μέρα που τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, έδωσαν τη μάχη απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό.

 

  Έχει όμως το δικό της μήνυμα αυτή η μέρα και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί πρέπει να πάρει απάντηση η προσπάθεια που γίνεται η Ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, να «ξαναγραφτεί» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ΕΕ, καθιερώνοντας την 9η Μάη ως «μέρα της Ευρώπης». Προσπάθεια που την «σπρώχνουν» όλα τα άλλα κόμματα. 

Προβλήθηκε 278 φορές

Επιστολή  διαμαρτυρίας του Γ.Σ.Ηλιούπολης σε Ε.Ο.Κ: «Προτείνουμε την επανεξέταση του όλου θέματος της κατάταξης των ομάδων»

Ο Γ.Σ.Ηλιούπολης είναι μία από τις… ριγμένες ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς με ρεκόρ 15-2 και με παιχνίδι λιγότερο στον Νότιο Όμιλο της Α2 Γυναικών, βρέθηκε στην τρίτη θέση...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΝΗ , στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Τρίτη 9/6/2020: οι εκπαιδευτικοί προχωράμε σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (3ωρη της ΔΟΕ και 3ωρη του Συλλόγου μας «Μ.Παπαμαύρος»). Όλοι στο απεργιακό Συλλαλητήριο 13.00 Προπύλαια. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Στους δρόμους για μέτρα ουσιαστικής στήριξης - Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος και πορεία στο υπ. Οικονομικών

Από το πρωί στους δρόμους βρίσκονται δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία, τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ και Επιτροπές Αγώνα συμμετέχοντας στη σημερινή μέρα αγωνιστικής δράσης, οργανώνοντας συντονισμένες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολουμένων, με προτεραιότητα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Ανακοίνωση για το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αντιπεριβαλλοντικοί, αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στον Υμηττό

Ο πόλεμος που άναψε μεταξύ δημάρχων στους Δήμους της Ν/Α Αθήνας, ανταγωνιζόμενοι για μια καλύτερη Θέση και Ρόλο στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, μας αποκάλυψε ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η ανησυχία από την πρόγνωση βροχερού καιρού για την Τετάρτη 3/6/2020, αλλά και η επιθυμία πολλών δημοτών για συμμετοχή οδήγησε στην διοργάνωση της "Ποδηλατάδας" την Κυριακή 7/6/2020, που προβλέπεται ηλιόλουστη.