Ενόψει της επιτάχυνσης των ενεργειών για υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό,επιβάλλεται η άμεση προώθηση κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

Η νέα κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στην άρση των εμποδίων για άμεση έναρξη υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Δυστυχώς στους σχεδιασμούς που ανακοινώνονται δεν περιλαμβάνεται μέχρι τώρα τουλάχιστον η ταυτόχρονη επιτάχυνση της κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ώστε να εξυπηρετηθεί συγκοινωνιακά η νέα επένδυση, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της.

Χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης που θα επεκτείνει προς τα νοτιοανατολικά την Αττική Οδό, ενώνοντας την Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, η Ηλιούπολη, που είναι ήδη σε τεράστιο βαθμό επιβαρυμένη από τη διαμπερή κυκλοφορία της Αλίμου – Κατεχάκη, θα παραλύσει κυκλοφοριακά.

Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την Ηλιούπολη, τόσο ο Δήμος, όσο και όλοι οι φορείς και πολίτες της πόλης δεν πρόκειται να την επιτρέψουν.

Σήμερα δικαιώνονται οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια για ανάδειξη του θέματος της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης σε μείζον θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ηλιούπολη.

Ως αποτέλεσμα και των πρωτοβουλιών αυτών η επέκταση της Αττικής Οδού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης περιλαμβάνεται στα έργα που ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ο νέος Υπουργός Υποδομών κ. Κων. Καραμανλής.

Όμως δεν φαίνεται το έργο αυτό να προωθείται ως έργο απόλυτα πρώτης προτεραιότητας και με ρυθμούς ανάλογους με εκείνους της προώθησης της επένδυσης του Ελληνικού.

Έχουμε ταχθεί υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά όχι αυτή να γίνει σε βάρος της πόλης μας.

Δεδομένου και του γεγονότος ότι το έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης είναι έργο υπερτοπικής εμβέλειας και σημασίας για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αθήνα, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να προωθήσουν το έργο αυτό με την ίδια προτεραιότητα και ταχύτητα που προωθούν την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών να διασφαλιστεί, και η επένδυση να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Γραφείο Δημάρχου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 1080 φορές

«Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» Ηλιούπολη: Πρόγραμμα δωρεάν στέγασης για φοιτήτριες από την ΧΕΝ Ελλάδος

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ», στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Δίκη για ''Συνεργείο'': Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ (28/07/2019)

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη προσπάθειά του να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική αγροτική παραγωγή διοργανώνει για μια φορά ακόμη τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απΆ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.