Ενόψει της επιτάχυνσης των ενεργειών για υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό,επιβάλλεται η άμεση προώθηση κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

Η νέα κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στην άρση των εμποδίων για άμεση έναρξη υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

Δυστυχώς στους σχεδιασμούς που ανακοινώνονται δεν περιλαμβάνεται μέχρι τώρα τουλάχιστον η ταυτόχρονη επιτάχυνση της κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ώστε να εξυπηρετηθεί συγκοινωνιακά η νέα επένδυση, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της.

Χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης που θα επεκτείνει προς τα νοτιοανατολικά την Αττική Οδό, ενώνοντας την Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, η Ηλιούπολη, που είναι ήδη σε τεράστιο βαθμό επιβαρυμένη από τη διαμπερή κυκλοφορία της Αλίμου – Κατεχάκη, θα παραλύσει κυκλοφοριακά.

Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την Ηλιούπολη, τόσο ο Δήμος, όσο και όλοι οι φορείς και πολίτες της πόλης δεν πρόκειται να την επιτρέψουν.

Σήμερα δικαιώνονται οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια για ανάδειξη του θέματος της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης σε μείζον θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ηλιούπολη.

Ως αποτέλεσμα και των πρωτοβουλιών αυτών η επέκταση της Αττικής Οδού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης περιλαμβάνεται στα έργα που ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ο νέος Υπουργός Υποδομών κ. Κων. Καραμανλής.

Όμως δεν φαίνεται το έργο αυτό να προωθείται ως έργο απόλυτα πρώτης προτεραιότητας και με ρυθμούς ανάλογους με εκείνους της προώθησης της επένδυσης του Ελληνικού.

Έχουμε ταχθεί υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά όχι αυτή να γίνει σε βάρος της πόλης μας.

Δεδομένου και του γεγονότος ότι το έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης είναι έργο υπερτοπικής εμβέλειας και σημασίας για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αθήνα, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να προωθήσουν το έργο αυτό με την ίδια προτεραιότητα και ταχύτητα που προωθούν την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών να διασφαλιστεί, και η επένδυση να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Γραφείο Δημάρχου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 1178 φορές

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης, ότι μόνο για αύριο Παρασκευή 18/10/2019 τροποποιείται το δρομολόγιο επιστροφής της «Γραμμής 2» της Δημοτικής Συγκοινωνίας, λόγω έργων αποχέτευσης στην διασταύρωση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και Κριεζώτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΗΛΙΟΥ- πόλις, Ανθρώπινη Πόλη για το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Γκρεμίστηκε το παραδοσιακό πανέμορφο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία εκεί στην πλαγιά του Υμηττού. Κατάφερε και επέζησε από τις φωτιές και σε μια καλοκαιρινή όπως φαίνεται νύχτα το εξαφάνισαν εκεί στη β ζώνη Υμηττού.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. -  ΠΕΜΠΤΗ 17/10/2019 ΕΩΣ 11 Π.Μ.

Ενημερώνουμε τους Δημότες Ηλιούπολης, ότι αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως και τις 11:00 πμ.