Τα λόγια είναι περιττά.

Στην περίπτωση όμως της Εύβοιας, αλλά και πολλών άλλων πυρκαγιών στην χώρα μας, δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή αλλά τα συμφέροντα και η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στο πραγματικό πρόβλημα.

Εδώ και δεκαετίες, μετά από κάθε πυρκαγιά, ανακοινώνονται νόμοι που «ορίζουν» δασικές περιοχές, σχέδια ανεύρεσης των υπευθύνων, μέτρα για την πρόληψη και μέσα για την καταστολή των επόμενων πυρκαγιών.

Και η ζωή συνεχίζεται, μαζί με αυτή και οι πυρκαγιές.

22.680 στρέμματα δάσους χάθηκαν μόνο σε 3 ημέρες...

Οι αδειούχοι του Αυγούστου αμέριμνοι δεν γνωρίζουν τι θα τους συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ (που αντικατέστησαν άμεσα τα προηγούμενα κυβερνητικά ΜΜΕ) προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν τους πολίτες ότι «όλα γίνονται όπως πρέπει και ότι η πολιτεία θα κυνηγήσει τους υπεύθυνους».

Επαναλαμβάνουμε: «μας είναι λυπηρό να τονίζουμε και να υπενθυμίζουμε τόσο συχνά τον πραγματικό ρόλο των ΜΜΕ».

Η λογική και το μοντέλο «ανάπτυξης» που προσπαθούν να εμπεδώσουν παγκοσμίως και που καταστρέφει συνεχώς και διαρκώς τον πλανήτη, επιβάλλεται και στην χώρα μας.

Δεκάδες φορές πυρκαγιά στο ίδιο σημείο της χώρας (!), δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι το δάσος δεν αυτό-πυροδοτείται, αλλά τα συμφέροντα, που είναι γνωστά στην περιοχή, αποφασίζουν και πυροδοτούν.

Από την άλλη πλευρά, ανακριτικό Πυροσβεστικής χρονίως ανίκανο, προληπτική αστυνόμευση μηδενική, πυροσβεστικά Μέσα με χρόνια προβλήματα, Αυτοδιοίκηση ανήμπορη (σε πολλές περιπτώσεις συμμέτοχη λόγω ανικανότητας). Όλοι "γνωρίζουμε" ότι ο αέρας του Ιουλίου ή του Αυγούστουf;φέρνει σχεδόν σίγουρα κάποια καταστροφή.

Κι όμως οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να αρκούνται σε αναποτελεσματικά σχέδια πρόληψης και καταστολής.

Η καταστροφή των φυσικών πόρων, φέρνει μόνο φτώχεια και ανισότητες. Καταστρέφοντας την χλωρίδα (και σε πολλές περιπτώσεις) και την πανίδα, προκαθορίζεται η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής.

Ο καπνός που έφτασε και έπνιξε την Αττική, είναι ένα μικρό δείγμα του τεράστιου ρόλου που παίζουν τα δάση, στην τροφοδότηση οξυγόνου στις πόλεις.

Είναι γνωστό ότι το δάσος που ξανακαίγεται (πριν ωριμάσει) υποβαθμίζεται δραματικά.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επισημαίνει ότι σήμερα και όχι αύριο:

  • πρέπει να δημιουργηθεί ειδικό σώμα για την περιβαλλοντολογική προστασία της χώρας, που θα εφοδιαστεί με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και θα αυτονομηθεί από τις υπηρεσίες ασφάλειας.
  • η πολιτεία επιβάλλεται να εντάξει στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση την ενημέρωση για την υπεράσπιση των φυσικών πόρων,
  • απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο και το μοντέλο κατανάλωσης
  • πρέπει να οργανωθεί συνεχής εκπαίδευση των κοινωνικών ομάδων
  • είναι απολύτως αναγκαία η οργάνωση σε νέα βάση και με νέες μεθόδους των οργάνων πολιτικής προστασίας

Η ρήση ότι «την γη δεν την κληρονομήσαμε αλλά την δανειστήκαμε» πρέπει να κυριαρχήσει.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούμε να συζητήσουμε και να αποτρέψουμε κάθε νέο σχέδιο ή πλάνο ανάπτυξης που δεν σέβεται την περιβαλλοντολογική ισορροπία.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής πράσινων πολιτικών και πρακτικών και καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν άμεσα. Το μοντέλο οικονομίας που προβάλλεται θα φέρει επιπλέον οικονομική ύφεση και περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 

Προβλήθηκε 201 φορές

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ (του Νίκου Ι.  Καραβέλου)

Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).

Όλα τα είχε ο Υμηττός... Τα μόνοπάτια του έλλειπαν... (του Πάνου Τότσικα)

Στιγμιότυπα από την σημερινή φιέστα στην Αργυρούπολη. Προφανώς, κανένας από τους συμμετέχοντες στην σημερινή φιέστα, δεν άκουσε για τα χιλιάδες αυθαίρετα του Υμηττού, για τους καταπατητές του δημόσιου δασικού χώρου, για τους παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τα παράνομα Νεκροταφεία που αυξάνονται και πληθύνονται, για τις αυθαίρετες εκκλησίες και μοναστήρια, για..για..για