Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι μπορείτε να συμβάλλετε θετικά στην βελτίωση του περιβάλλοντος της πόλης ειδοποιώντας έγκαιρα τον Δήμο για κλαδέματα, ογκώδη απορρίμματα ή μπάζα σε διάφορα σημεία στην πόλη, με τους παρακάτω τρόπους:

• Με αστική κλήση στον 5ψήφιο αριθμό «15377» του Δήμου Ηλιούπολης

• Με αστική κλήση στον σταθερό αριθμό 210 99 40 900.

• Με μηνύματα inbox στην σελίδα «facebook» του Δήμου Ηλιούπολης (https://www.facebook.com/dimos.ilioupolis/ )

• Με χρήση από κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή της εφαρμογής “Intelligent City” http://ilioupoli.intelligentcity.gr/…/pa…/services/fixmycity, όπου μπορείτε να υποβάλετε οποιοδήποτε αίτημα για πρόβλημα στην πόλη, να παρακολουθείτε την πορεία επίλυσής τους και στο τέλος αυτοματοποιημένα θα ενημερώνεστε για την ολοκλήρωση του.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας Διοίκησης πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις καθαριότητας σε σημεία, όπου από καιρό ευρίσκονταν συσσωρευμένα απορρίμματα, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών της, το μήνυμα ότι η πόλη θα καθαρίσει γρήγορα και θα διατηρείται καθαρή με μέθοδο και σύστημα.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον Δημότη και των υποδομών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Η συμβολή του καθενός από μας στον στόχο αυτό είναι πολύτιμη.

Η δημοσίευση των εντοπιζόμενων προβλημάτων από τον κάθε πολίτη στο προσωπικό του προφίλ, σε ομάδες του “fb” ή σε σχόλια συζητήσεων, δυστυχώς δεν αρκεί για την καταγραφή τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους και την δρομολόγηση της επίλυσής τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον βαθμό αλληλεπίδρασης του κάθε πολίτη, σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον Δήμο, τα αρμόδια στελέχη του ή υπαλλήλους, εξαρτάται αν αυτή η αναφορά ή το αίτημα θα αναγνωστεί έγκαιρα.

Το κρίσιμο θέμα της καθαριότητας των δημόσιων χώρων, που σχετίζεται με την υγεία και την ασφάλεια των Δημοτών δεν προσφέρεται για επιλεκτική εξυπηρέτηση «ημετέρων» και ο Δήμος Ηλιούπολης αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους Δημότες του. Οι προτεραιότητες καθορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με το επείγον του θέματος και τον σχεδιασμό της υπηρεσίας.

Σας ενημερώνουμε ακόμη, ότι ο Δήμος πολύ σύντομα θα φέρει σε Δημόσια Διαβούλευση τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας, έτσι ώστε ο κάθε κάτοικος της πόλης να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, τα δικαιώματα του, τις υποχρεώσεις του αλλά και τις ποινές, που θα επιβάλλονται στους παραβάτες.

Η ενημέρωση και η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας είναι ο κρίσιμος παράγοντας, που θα επιταχύνει τον ρυθμό βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 255 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': ''ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ''

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.