Συγκέντρωση στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων στη Βούλα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΑΠΑ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ) αντιδρώντας στο ενδεχόμενο λουκέτο της Προνοιακής Μονάδας Ανατολικής Αττικής που βρίσκεται στη Γλυφάδα, με ευθύνη της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής.
 
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τον κίνδυνο «να διασκορπιστούν τα φιλοξενούμενα άτομα στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ) που φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρία» και διεκδικούν «την αυτόνομη λειτουργία των δύο μονάδων και την αποτροπή μεταστέγασης της Μονάδας της Γλυφάδας».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «η Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας σήμερα φιλοξενεί 52 άτομα εκ των οποίων 38 χρόνιους πάσχοντες και 14 ΑΜΕΑ που κάνουν αποκατάσταση. Η λίστα αναμονής για φιλοξενία ή αποκατάσταση είναι 8 μήνες όπως σε όλες τις Προνοιακές Μονάδες» .
 
Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης καθώς «δεν ζήτησε το νέο μισθωτήριο και η ιδιοκτήτρια έκανε έξωση στη Μονάδα η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο» και πως «δεν φρόντισε να αξιοποιήσει δωρεά ύψους 2εκ. ευρώ και η εν λόγω Δωρεά κινδυνεύει να χαθεί».
 
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής «κωλυσιεργεί επειδή θέλει να κλείσει τη Μονάδα της Γλυφάδας και να διασκορπιστούν τα φιλοξενούμενα άτομα στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ) που φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρία» και χαρακτηρίζει «αλλοπρόσαλλη» την απόφασή της «να συστεγαστούν ηλικιωμένοι και παιδιά με αναπηρία».
 
«Με την εν λόγω απόφαση διαλύονται δύο Μονάδες αντί να δημιουργηθούν και νέες για να εξαλειφτεί η λίστα αναμονής που είναι 8 μήνες. Ζητήσαμε ραντεβού με την νέα Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας το οποίο καθυστερεί. Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση των δύο μονάδων» προσθέτει ο κ. Γιαννακός.

 

Δείτε το βίντεο 

 

www.enikos.gr

Προβλήθηκε 191 φορές

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος - SUNSWEET - «Αποξηραμένα Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι».

Σε ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, έπειτα από τη διενέργεια ελέγχων για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων σε τρόφιμα.

ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διάθεση και διακίνηση 47 καλλυντικών προϊόντων - Όλη η λίστα

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά 47 καλλυντικών προϊόντων, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ο ΕΟΦ καλεί τις εταιρείες που διακινούν αυτά τα προϊόντα στην ελληνική αγορά να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες τους.

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.