Συγκέντρωση στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων στη Βούλα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΑΠΑ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ) αντιδρώντας στο ενδεχόμενο λουκέτο της Προνοιακής Μονάδας Ανατολικής Αττικής που βρίσκεται στη Γλυφάδα, με ευθύνη της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής.
 
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τον κίνδυνο «να διασκορπιστούν τα φιλοξενούμενα άτομα στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ) που φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρία» και διεκδικούν «την αυτόνομη λειτουργία των δύο μονάδων και την αποτροπή μεταστέγασης της Μονάδας της Γλυφάδας».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «η Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας σήμερα φιλοξενεί 52 άτομα εκ των οποίων 38 χρόνιους πάσχοντες και 14 ΑΜΕΑ που κάνουν αποκατάσταση. Η λίστα αναμονής για φιλοξενία ή αποκατάσταση είναι 8 μήνες όπως σε όλες τις Προνοιακές Μονάδες» .
 
Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης καθώς «δεν ζήτησε το νέο μισθωτήριο και η ιδιοκτήτρια έκανε έξωση στη Μονάδα η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο» και πως «δεν φρόντισε να αξιοποιήσει δωρεά ύψους 2εκ. ευρώ και η εν λόγω Δωρεά κινδυνεύει να χαθεί».
 
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής «κωλυσιεργεί επειδή θέλει να κλείσει τη Μονάδα της Γλυφάδας και να διασκορπιστούν τα φιλοξενούμενα άτομα στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας (ΠΑΑΠΑΒ) που φιλοξενούνται παιδιά με αναπηρία» και χαρακτηρίζει «αλλοπρόσαλλη» την απόφασή της «να συστεγαστούν ηλικιωμένοι και παιδιά με αναπηρία».
 
«Με την εν λόγω απόφαση διαλύονται δύο Μονάδες αντί να δημιουργηθούν και νέες για να εξαλειφτεί η λίστα αναμονής που είναι 8 μήνες. Ζητήσαμε ραντεβού με την νέα Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας το οποίο καθυστερεί. Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση των δύο μονάδων» προσθέτει ο κ. Γιαννακός.

 

Δείτε το βίντεο 

 

www.enikos.gr

Προβλήθηκε 91 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019''

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 58η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηλιούπολης.

«Εύκολος Οργασμός»: Tο ιντερνετικό σεμινάριο της Ειρήνης Χειρδάρη που δίνει πίσω στις γυναίκες όλους τους κλεμμένους οργασμούς τους

H sex coach & sex therapist Ειρήνη Χειρδάρη για πρώτη φορά σε ένα συγκλονιστικό ιντερνετικό σεμινάριο, που έρχεται να δώσει πίσω στις γυναίκες όλους τους κλεμμένους οργασμούς τους.

Δήμος Ηλιούπολης: ''33 ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι για την ψυχική υγεία ''

Η κοινωνική μας πολιτική προβλέπει δωρεάν ψυχολογικές υπηρεσίες για όλους τους κατοίκους ή δημότες της Ηλιούπολης και για όλους όσους εργάζονται με βρέφη, παιδιά ή εφήβους σε οργανισμούς εντός των ορίων του Δήμου μας.