ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ''ΚΛΙΚ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Εντός των τειχών 23 Ιανουαρίου 2020

Από τον επόμενο μήνα οι Δημότες της πόλης θα αποκτούν ηλεκτρονικά, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και τα υπόλοιπα πιστοποιητικά.

Αυτό θα γίνεται εύκολα και γρήγορα με την χρήση των κωδικών, που διαθέτει κάθε πολίτης στο «Τaxisnet», μέσα από την ειδική εφαρμογή «CityCertify» της πλατφόρμας “IntelligentCity”, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης.

Με την νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία, ο Δημότης θα υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση για την έκδοση του εγγράφου που τον ενδιαφέρει, αυτό θα αναρτάται στο λογαριασμό του και από εκεί θα το «κατεβάζει» στον υπολογιστή του, από όπου θα μπορεί να το εκτυπώσει ή να το προωθήσει εκεί που πρέπει.

Αυτή η καινοτομία αυξάνει την ποιότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης του πολίτη, αφού δεν θα απαιτείται να μεταβεί ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του στο Δημαρχείο ή στο ΚΕΠ.

Η εξυπηρέτηση από απόσταση και η ελαχιστοποίηση του χρόνου απόκρισης των υπηρεσιών αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες προτεραιότητας διεύρυνσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηλιούπολης, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου διοίκησης και την βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη, σε μια σύγχρονη έξυπνη πόλη.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 2126 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.