Συνεργοί με την Ηλιούπολη

Την Κυριακή 22/3/2020, το παρεκκλήσι του προφήτη Ηλία και η δράση του Στυλιανού Καρπαθίου έγινε για ακόμα μια φορά πανελλαδικό θέμα συζήτησης απασχολώντας τα ΜΜΕ όλης της χώρας.

Αυτή τη φορά η παραβατικότητά του ξεπέρασε κάθε όριο προσβολής της δημόσιας υγείας, καθώς σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες, επέλεξε να τελέσει θεία λειτουργία εντός του παρεκκλησίου παρά τη ρητή απαγόρευση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε ένα παρεκκλήσι μάλιστα ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων που συνωστίζονταν πάνω από 15 άνθρωποι.

Η επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά του όμως δεν μας εκπλήσσει. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τότε που γύριζε τις τηλεοπτικές εκπομπές προτρέποντας τους πιστούς να προσέλθουν για να μεταλάβουν χωρίς καμία ανησυχία για την υγεία τους και διακήρυττε πως «μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες». Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για να κατανοήσουμε όλοι ότι τα παραπάνω συνιστούν απειλή για την κοινωνική συνοχή και την δημόσια υγεία αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε. Άλλωστε, πολύ πρόσφατα είναι και τα γεγονότα των συνεχιζόμενων αυθαιρεσιών του στον Προφήτη Ηλία με την παράνομη ανέγερση ενός νέου ναού, που πλέον είναι σε όλους μας γνωστά.

Πολλά ερωτηματικά γεννούν όμως και οι ενέργειες της αστυνομίας, του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου να σταματήσει την πρόκληση αυτή, διακόπτοντας τη λειτουργία και οδηγώντας τον ιερέα στο αστυνομικό τμήμα όπως συνέβη στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κυθήρων που σχηματίστηκε ήδη εις βάρος του δικογραφία. Τη στιγμή δε, που οι συλλήψεις της αστυνομίας για παραβίαση των μέτρων προστασίας ξεπερνούν τις 250 σε όλη την χώρα. Οι πιστοί αποχώρησαν ανενόχλητοι με απλές συστάσεις από το σημείο, ενώ ο παραβάτης κλειδώθηκε μέσα στο ναό, και έτσι απέφυγε την αυτόφωρη διαδικασία.

Άραγε πως μετριέται η ατομική και η συλλογική ευθύνη, απέναντι στις οικογένειες, τους οικείους και στην κοινωνία, των ανθρώπων που εν μέσω πανδημίας και πολλών απαγορεύσεων έσπευσαν στο παρεκκλήσι συνυπογράφοντας την ανευθυνότητα του ιερέα να παραβεί τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις;

Πέρα από την αυτονόητη πολιτική καταδίκη των εν λόγω πράξεων από τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης, αναμένουμε την άσκηση ένδικων μέσων από τις δικαστικές αρχές απέναντι σε έναν κατ’ εξακολούθηση αυθαιρετούντα ιερέα που στρέφεται ενάντια στην τοπική κοινωνία, στους νόμους και τώρα στη δημόσια υγεία. 

Προβλήθηκε 229 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.