Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων για τρεις λόγους:

Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).

Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

 

“Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα” Μαχάτμα Γκάντι.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα δεν είναι γιορτή.

Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Τα ζώα είναι έμβια όντα και η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά, η φροντίδα για να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα έπρεπε να είναι δεδομένη.

Ας μετατρέψουμε την 4η Απριλίου σε μέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Τις μέρες αυτές που η χώρα μας δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, δοκιμάζονται και τα αδέσποτα καθώς δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό στους δρόμους.

Ναι, μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα.

Αφήνουμε λίγη ξηρά τροφή και νερό έξω από την πόρτα μας ή κατά την επιτρεπτή μετακίνηση μας, ή ενισχύουμε τα φιλοζωικά σωματεία.

Αν αντιληφθούμε ότι κάποιο ζώο έχει ανάγκη από περίθαλψη και δεν μπορούμε να επέμβουμε καλούμε άμεσα τον δήμο μας. Είναι υποχρεωμένος να το φροντίσει.

Όλοι μαζί προσπαθούμε για έναν καλύτερο κόσμο!

Προβλήθηκε 1936 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας