Σαν αύριο, 7 Απριλίου του 2019, εγκαινιάστηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού...

Με ωραίο δελτίο τύπου ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος (Δήμαρχος Ηλιούπολης τότε και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ) μας ενημέρωνε:

''Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Σε μια πολύ ζεστή και ενθουσιώδη τελετή εγκαινιάστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού που βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Βασίλης Βαλασόπουλος πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία του Υμηττού καθώς η επισκεψιμότητα και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για το βουνό είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του.

Ο κ. Βαλασόπουλος εξιστόρησε τον τεράστιο αγώνα που κατέβαλαν οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του ΣΠΑΥ μαζί με το αρμόδιο δασαρχείο Πεντέλης προκειμένου το πρώην αναψυκτήριο που είχε μετατραπεί επί πολλά χρόνια σε εστία μολύνσεως και παραβατικότητας, να μην κατεδαφιστεί, αλλά να αξιοποιηθεί για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Τώρα η Ηλιούπολη και όλη η Αττική απέκτησε έναν χώρο επιμόρφωσης και βιωματική εμπειρίας, αλλά και ένα χώρο αναψυχής καθώς το Κέντρο διαθέτει τόσο δέντρα και παγκάκια, όσο και βοτανικό κήπο, φυτώριο και αίθουσα παρουσιάσεων.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ υπογράμμισε την συμβουλή του πατέρα Ευθύμιου, Αρχιερατικού της πόλης μας, ο οποίος τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα του Κέντρου και εγγυήθηκε για την χρησιμότητά του καθώς έχει δημιουργήσει μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με την γεωπονία και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η ομιλία του Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικου Χριστέλη που έλαβε το λόγο ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ υπογραμμίζοντας την πρωτοποριακή δράση του Δήμου Ηλιούπολης στην κοινωνική αλληλεγγύη και την μεγάλη χαρά και ελπίδα με την οποία η Εκκλησία αντιμετωπίζει την κατασκευή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης καθώς αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για την άψογη και στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εκκλησία και του Δήμου Ηλιούπολης. ''

Ένας χρόνος μετά και το Κέντρο παραμένει κλειστό, έφυγαν οι πινακίδες και τίποτα μα τίποτα δεν έγινε γνωστό για τον λόγο που φτιάχτηκε.

Μακάρι κάποιος κάπου κάποτε να μας ενημερώσει για το ''έργο'' αυτό και την μελλοντική του χρησιμότητα. 

Προβλήθηκε 755 φορές