Αθήνα, 25 /4/2020

Δελτίο Τύπου

Της Ραλλίας Χρηστίδου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας


Η Ραλλία Χρηστίδου προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιοποιήθηκε www.gov.gr.

«Η Υπουργός Παιδείας φέρνει ένα σχέδιο νόμου που δυναμιτίζει την εκπαίδευση, την ίδια ώρα που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εν μέσω πανδημίας, δημοσιοποιεί ένα νομοθετικό έκτρωμα στο οποίο είναι κάθετα αντίθετες και η Διδασκαλική Ομοσπονδία αλλά και η ΟΛΜΕ.

Περισσότεροι μαθητές ανά τάξη, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου, αύξηση εξεταζόμενων μαθημάτων και τράπεζες θεμάτων που μετατρέπουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επαναφορά της διαγωγής των μαθητών στους απολυτήριους τίτλους, που θα συνοδεύουν τους μελλοντικούς πολίτες σε όλη τους της ζωή, ηλικιακοί περιορισμοί στα επαγγελματικά λύκεια, περιστολή των δημοκρατικών λειτουργιών στα Πανεπιστήμια και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η ΝΔ επιδιώκει την αύξηση της πελατείας στα φροντιστήρια και τον πολλαπλασιασμό της σχολικής διαρροής, ώστε να ευνοηθούν τα γνωστά Κέντρα Κατάρτισης που τόσο πρόσφατα απέδειξαν την αξία τους με τις ευλογίες του κυρίου Βρούτση.

Η ΝΔ θεωρεί τον ελεύθερο μαθητικό χρόνο επικίνδυνο γιατί ο μαθητής και η μαθήτρια μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται. Η ΝΔ ονειρεύεται τη δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο ισοπεδωμένη και τις πλάτες των εκπαιδευτικών σκυμμένες.

Όλα αυτά, ενώ η χώρα και η εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθεί να λειτουργήσει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ποιος ήταν ο επείγων λόγος να κατατεθεί τώρα αυτό το νομοσχέδιο και όχι σε 20 μέρες που τα μέτρα θα χαλαρώσουν; Κανένας λόγος φυσικά δεν υπάρχει.

Ελπίζουν ότι με την καραντίνα θα εμποδίσουν τις αντιδράσεις, φανερώνοντας για άλλη μια φορά τι εννοούν όταν μιλούν για «εθνική ομοψυχία».

Όπως φαίνεται, στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι ο κορονοιός είναι μια ευκαιρία. Αυτό όμως που μοιάζει με ευκαιρία το πρωί αποδεικνύεται ένα άλμα στο κενό, το βράδυ.»

 

Προβλήθηκε 571 φορές