ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
“Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”
[email protected]
Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα , 16346 Ηλιούπολη

4-5-2020
Aρ.Πρ:140

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο ΣΕΠΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΕΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/5, ΣΤΙΣ 19.00.

Ακολουθεί το κάλεσμα:

«Συνάδελφοι,

από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση έβαλε σε διαβούλευση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με τους χώρους της εκπαίδευσης κλειστούς λόγω πανδημίας, δεκάδες σωματεία της Αττικής, Σύλλογοι και ΕΛΜΕ απ' όλη την Ελλάδα , Ενώσεις Γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές κινητοποιήθηκαν αναδεικνύοντας τον αντιδραστικό του χαρακτήρα.

Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω ένα νομοσχέδιο που, εκτός των άλλων, βάζει ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια σε μαθητές από εργατικές και λαϊκές οικογένειες στο να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση, φτιάχνει ένα Λύκειο “εξεταστική αρένα”, επαναφέροντας “την Τράπεζα Θεμάτων” και διατηρώντας όλο το πλαίσιο του νόμου Γαβρόγλου για το Λύκειο- εξεταστικό κέντρο.

Φωνάξαμε να πάρουν πίσω ένα νομοσχέδιο που ετοιμάζει απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, με την αύξηση που θέλει να φέρει στον ελάχιστο αριθμό των μαθητών ανά τάξη και που προωθεί την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11 Μαϊου για την Γ΄Λυκείου και μια βδομάδα αργότερα, στις 18/5, για τις υπόλοιπες τάξεις. Συνεχίζει την τακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, εξωραΐζοντας την κρατική και κυβερνητική ευθύνη, αντιμετωπίζοντας ως κόστος τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και τις αναγκαίες κτιριακές προσαρμογές που απαιτούνται, δίνοντας για μια ακόμη φορά βάρος στην “ατομική ευθύνη”.»

Ο ΣΕΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που πήρε το προηγούμενο διάστημα για άμεση απάντηση των σωματείων στην πολιτική της κυβέρνησης, ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του ΣΕΠΕ «Σωκράτης» προς τα Δ.Σ. όλων των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ προκειμένου να συμμετάσχουν σε παναττική σύσκεψη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, την Τρίτη 5 Μαΐου στο θεατράκι στη Γκράβα. Με το πλαίσιο δράσης και τις αποφάσεις του κάθε σωματείου, να οργανωθεί από κοινού η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και την υγεία μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα Αγαθή                       Παρίντα Ηλέκτρα
 

Προβλήθηκε 712 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.