ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ - 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020''

Εντός των τειχών 02 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμβάλλει στην προώθηση της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου και διοργανώνει μια συμβολική ποδηλατάδα περίπου 4 Km, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, με:

• Συγκέντρωση στις 19:00 στην Πλατεία Κανάρια στο πεζοδρόμιο μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς.
• Εκκίνηση στις 19:30 με κατεύθυνση την Λεωφ. Μαρ. Αντύπα προς ΙΚΑ.
• Συνέχεια στην Κοτζιά, έως την Πλατεία 25ης Μαρτίου.
• Συνέχεια στην Κυπρίων Ηρώων.
• Αναστροφή αριστερά στην Κυπρίων Ηρώων 82 και Νικομάχου.
• Επιστροφή από Κυπρίων Ηρώων.
• Δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Παρασκευή.
• Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
• Λεωφόρος Ειρήνης.
• Στροφή αριστερά στην Αλκιβιάδου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου και τερματισμός στην Πλατεία Φλέμινγκ.

Συμμετέχουμε ενεργά, αφήνουμε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας στο σπίτι και παίρνουμε τα ποδήλατα, για να κάνουμε τις δουλειές μας!

• Πάμε για ψώνια, για καφέ, για ποτό και φαγητό!
• Κάνουμε τη βόλτα μας και γυμναζόμαστε ταυτόχρονα!
• Εξοικονομούμε καύσιμα και προστατεύουμε το περιβάλλον.
• Προωθούμε την εναλλακτική μετακίνηση με το ποδήλατο.
• Συνεχίζουμε την νέα ευχάριστη συνήθεια, που αποκτήθηκε μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.
• Μαθαίνουμε όλοι μαζί τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας με το ποδήλατο και δίνουμε το καλό παράδειγμα σε όλους τους πολίτες.
• Ελαττώνουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους μας και μειώνουμε την εκπομπή ρύπων στην πόλη μας.
• Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με πολύ μικρές ταχύτητες και να αρχίσουν και οι ίδιοι να σκέφτονται επίσης τη λύση του ποδηλάτου.

Με τη επίβλεψη της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με την Τροχαία και εθελοντές του Δήμου, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της δράσης.

Ο Δήμος έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη μελέτη εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων, που διασχίζουν όλη την πόλη μέσα στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.

Τώρα κάνουμε την αρχή και διαδίδουμε την χρήση του ποδηλάτου.

Μικροί και μεγάλοι παίρνουμε το ποδήλατο και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στη ζωή μας. 

Προβλήθηκε 1033 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.