Μέσω εισήγησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Οικολογική Παράταξη καλεί την Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής να ενεργοποιηθεί άμεσα με στόχο το συντονισμό της ασφαλούς απομάκρυνσης των αδέσποτων και των λοιπών ζώων από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Εδώ και μερικές εβδομάδες το Φιλοζωικό Κίνημα, με μπροστάρη την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία – Π.Φ.Π.Ο., προσπαθεί μάταια να πετύχει την εκκένωση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από τα αδέσποτα και τα λοιπά ζώα, που διαβιούν στο χώρο του, ενόψει της επικείμενης έναρξης των οικοδομικών εργασιών για την υλοποίηση του γνωστού σχεδίου.

Παρά τις συνεχείς επαφές της Π.Φ.Π.Ο. με τον όποιο αρμόδιο, την «Lamda Development S.A.» και την «Ελληνικό ΑΕ», παρά τις συνεχείς καθημερινές της εκκλήσεις σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, παρά την προετοιμασία της εκκένωσης από τη «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης», σε συνεργασία με την ομάδα των εθελοντών της περιοχής, που φροντίζουν έως σήμερα τα ζώα και την εξασφάλιση της φιλοξενίας ενός σημαντικού αριθμού από αυτά – σε 40 γάτες, 10 χελώνες και 10 σκαντζόχοιρους - έως σήμερα δεν δίδεται στο πρόβλημα η όποια λύση. Και αυτό, όταν η έναρξη των οικοδομικών εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο προγραμματίζεται σε μόλις 30 ημέρες, γύρω στα τέλη Ιουνίου.

Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» καλούμε την Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής να ενεργοποιηθεί άμεσα με στόχο το συντονισμό της ασφαλούς απομάκρυνσης των όσων ζώων διαβιούν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Καλούμε την Περιφερειακή Διοίκηση να παρέμβει ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι Αρχές του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού - ως χωρικά αρμόδιες - ώστε σε συνεργασία με την Π.Φ.Π.Ο., τη «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης» και τους εθελοντές της περιοχής, να πραγματοποιηθεί τάχιστα και ασφαλώς η εκκένωση του χώρου. Γιατί οι διακηρύξεις υπέρ της φιλοζωίας δεν μπορούν να εξαϋλώνονται με το άνοιγμα της κάλπης αλλά οφείλουν να αποτελούν οδηγό και δέσμευση για την μετεκλογική, καθημερινή, εφαρμογή στην πράξη.

«Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής».
- Για τον ριζικό αναπροσανατολισμό των πολιτικών της Περιφέρειας.
- Για την διοικητική και πολιτική της αυτονομία.
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr
https://oikosymmaxia.blogspot.comΠροβλήθηκε 152 φορές

Τους κυνηγούσαν από τη Δάφνη μέχρι το Μενίδι! - Τρεις αστυνομικοί τραυματίες στην καταδίωξη

Η καταδίωξη των επίδοξων ληστών, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, έγινε νωρίτερα από τη Δάφνη μέχρι τις Αχαρνές, όπου τελικά συνελήφθησαν δύο άνδρες ενώ αναζητείται μία γυναίκα.

Προσέλαβαν 280 συνοριοφύλακες για τη Γλυφάδα και το... Λουτράκι

Μία αξιοσημείωτη προσέγγιση στην έννοια των συνόρων παρατηρείται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία, αφού αφορά, μεταξύ άλλων, σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το tvxs.gr.