ΨΗΦΙΣΜΑ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης μετά από τακτική συνεδρίαση του αποφάσισε και εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:

"Εκφράζουμε την αντίθεση μας με την υπ’ αρίθμ. 57233/Υ1/15-5-2020 Υπουργικής Απόφασης για τη «Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση», η οποία εμπεριέχεται στο ΦΕΚ 1859/15-5-2020, και προβλέπει σχετικά ότι «Όλως εξαιρετικά και μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους 2019-2020, οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύνανται να παρέχουν σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (δηλαδή απευθείας μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό με τη χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας)».

Οι λόγοι και οι θέσεις μας για τη συγκεκριμένη απόφαση:

Ως γονείς θεωρούμε πως τα παιδιά μας εκτίθενται δημόσια σε κοινό το οποίο ενδεχομένως να είναι και εξωσχολικό.

Η αίθουσα του σχολείου δεν είναι θεατρική σκηνή ή κινηματογραφικά πλατό και τα παιδιά μας δεν είναι ηθοποιοί.

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα με το αξιοπρεπέστατο επάγγελμα του ηθοποιού και η θεατρική τέχνη είναι στο DNA μας άλλωστε και τα παιδιά μας στις γιορτές υποδύονται με επιτυχία τους ρόλους τους αλλά εκεί γνωρίζουν πως πρόκειται περί τέχνης και έχουν έναν ρόλο.

Στην αίθουσα επιθυμούμε και πρέπει να είναι οι εαυτοί τους, γνήσιοι και να εκφράζονται μέσα από την ψυχή τους, τη δική τους ψυχή.

Το σχολείο είναι χώρος πολιτισμού, αγωγής, γνώσης , αξιών και όχι Reality στο οποίο σε πραγματικό χρόνο να στρέφουμε την προσοχή μας στην προσωπική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών, πως μιλάνε, πως γελάνε, πως αντιδρούν.

Πέραν του ότι περιορίζονται οι ατομικές ελευθερίες ανήλικων μαθητών και των εκπαιδευτικών, περιορίζεται ο ψυχισμός τους καθώς κάθε συμπεριφορά τους γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και κουτσομπολιού.

Θέλουμε τα παιδιά μας να μην φοβούνται να είναι όχι υπό το καθεστώς του τρόμου μην τους ξεφύγει μία λάθος απάντηση αλλά να εκφράζονται με θάρρος και να μην φοβούνται τα λάθη γιατί στη ζωή λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν ασχολούνται.

Στη λογική αυτή λαμβάνουμε και ως λάθος τη συγκεκριμένη απόφαση την οποία ελπίζουμε να ανακαλέσουν οι αρμόδιοι φορείς.

Τέλος.

Είμαστε υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό μας προσωπικό το οποίο με θάρρος, αυτοθυσία και με ελάχιστα μέσα στη διάθεση τους αγωνίζονται για να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά μας και εργάζονται με πάθος για ένα καλύτερο αύριο έναν καλύτερο κόσμο δημοκρατικό και ελεύθερο και δεν θέλουμε το καθήκον τους και οι αγώνες τους να επηρεαστούν από το γεγονός πως η εργασία τους μπαίνει στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων και κριτικής ανθρώπων μακριά από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Παπατριανταφύλλου Γιώργος

Πρόεδρος ΔΣ
επροσωπώντας το συμβούλιο. 

Προβλήθηκε 816 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.