ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

16/6/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:

• την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στον Νότιο Τομέα Αθηνών»

Στο Κεφάλαιο Β’ του νόμου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», που πρόσφατα υπερψηφίστηκε, διασαφηνίζονται τα θέματα που αφορούν τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία.

Ο Νότιος Τομέας Αθηνών αποτελεί περιοχή με μεγάλο γεωγραφικό εύρος και εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Στα όριά του πέραν της Ευαγγελικής Σχολής, σχολείου με σπουδαία προσφορά στα γράμματα του τόπου, δε λειτουργεί άλλο Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο.

Αυτό, μεταξύ άλλων, έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά πλήθος μαθητών και γονέων να μετακινούνται προς και από αντίστοιχα σχολεία του Πειραιά ή της Αθήνας, με σημαντικό οικογενειακό κόστος σε ταλαιπωρία, χρόνο, ποιότητα καθημερινότητας, και έξοδα μετακινήσεων.

Η υπερψήφιση των σχετικών άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούν τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία, άρθρα που βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης για το θέμα, παρέχει τη δυνατότητα ίδρυσης αντίστοιχων σχολικών μονάδων και στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται η κυρία Υπουργός:

Πώς διαμορφώνεται ο σχεδιασμός για την ίδρυση σε σύντομο χρονικό διάστημα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στον Νότιο Τομέα Αθηνών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Καλλιάνος
 

Προβλήθηκε 1117 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.