Βούλα: Γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης έξω από τo φούρνο

Στα πέριξ 28 Ιουλίου 2020

Για υποθέσεις της νύχτας έχει απασχολήσει την Αστυνομία ο 50χρονος Έλληνας που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο «Ασκληπιείο» της Βούλας χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, έπειτα από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, λίγο πριν από τις 21:30 χθες το βράδυ, από άγνωστο δράστη έξω από τον φούρνο στη λεωφόρο Βάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ενώ το θύμα βρισκόταν στο πάρκινγκ μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα με κράνη σταμάτησε δίπλα του και ο συνεπιβάτης τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Αμέσως μετά, οι δράστες έφυγαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί αναζητούν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποία φέρονται να διέφυγαν οι δράστες, ενώ θα εξετάσουν και τα βίντεο του φούρνου όπου έγινε η επίθεση.



Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία, που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, συνέλεξε 14 κάλυκες από το σημείο, ενώ εικάζεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, πως η επίθεση που δέχτηκε ο 50χρονος έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί έψαχναν για ώρες κάτω από τα αυτοκίνητα να εντοπίσουν τους κάλυκες για να τους μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει, ο τραυματίας θα δώσει κατάθεση για να περιγράψει τι έγινε και κυρίως αν είχε καταλάβει ότι οι εκτελεστές παρακολουθούσαν το δρομολόγιό του μέχρι τη στιγμή που τον γάζωσαν στο πάρκινγκ του καταστήματος.

Γνώριμος στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο 50χρονος δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές και ειδικότερα στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το zougla.gr. Το 2015 το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε μια ογκωδέστατη δικογραφία για τρεις σπείρες που κατηγορήθηκαν ότι πουλούσαν «προστασία» σε 150 καταστήματα της Αττικής.

Τα παρατσούκλια του ήταν «Μεγάλος» και «Τρελός» και, σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, ήταν ο επικεφαλής μιας από τις τρεις συμμορίες. Το 2013 κατηγορήθηκε ότι μαζί με ένα ακόμα άτομο, κατόπιν εντολής τρίτου, είχε στήσει καρτέρι σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της λεωφόρου Συγγρού.

Όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τον χτύπησαν με τα χέρια και στη συνέχεια με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι. Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να γλιτώσει και άρχισε να τρέχει. Τον πυροβόλησαν περισσότερες από δέκα φορές και, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πήδηξε πάνω από έναν τοίχο και «προσγειώθηκε» στην οροφή ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Η τρίτη φορά που είχε απασχολήσει και πάλι το Τμήμα Εκβιαστών ήταν στις αρχές του 2000, όταν το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία μαζί με άλλα 44 «βαριά» ονόματα της νύχτας και οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν για «έκρηξη κατά συναυτουργία».

Προβλήθηκε 1148 φορές

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια