Εντός των τειχών


ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης: ''Δράση σε όλες τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ηλιούπολης και στο Κέντρο Υγείας.''

Παρόντες εκτός από μέλη της ΣΕ και της Ο.Μ ήταν και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Ανατολικής Αθήνας Δ.Καλαντιδης και από τη Δημοτική Παράταξη ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις ,Ανθρώπινη Πόλη'' ο Χρήστος Κοκοτινης . Μοιράσθηκε σχετικό υλικό του Μένουμε Όρθιοι ΙΙ και υλικού για την Υγεία του Προγράμματος μας.

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Για το Ν/Σ για τις διαδηλώσεις''

Στις 29/6 κατατέθηκε και ήδη συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με στόχο να μπει στο γύψο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΠΑΙΔΕΣ - ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ''

Πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο τους οι Παίδες μας στους αγώνες που διεξήχθησαν με εξαιρετική επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης και προκρίνονται στις 25 ομάδες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος τους.

''ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη'' : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ  ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η δημοτική κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη” στηρίζει το αίτημα της σχολικής κοινότητας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για την προμήθεια και τοποθέτηση δύο κινητών σχολικών αιθουσών για την στέγαση των παιδιών του νηπιαγωγείου εντός του χώρου του σχολείου...

Νέος πνευματικός στην Ηλιούπολη

Η εορτή των αγίων Αναργύρων τιμήθηκε στον ομώνυμο ναό τους, στην Ηλιούπολη. Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας.

''ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη'': Σχετικά με την πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης.

Η πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης που εφαρμόστηκε την Παρασκευή 26/6/2020, ανέδειξε για ακόμη μία φόρα το πρόβλημα της αποσπασματικής διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης και τελικά την επικράτηση της λογικής της επικοινωνίας αντί της ουσίας, με μπόλικη ταλαιπωρία.

Αίτημα της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω» για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ''την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης''

Στην οικονομική επιτροπή την Τετάρτη 1/7 ψηφίστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ηλιούπολης, το αίτημα ώστε τα θέματα αυτά να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έγινε δεκτό από την διοίκηση του δήμου.

Ενημέρωση από την  Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Δ.Σ. Ηλιούπολης.

Ύστερα από τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την επίλυση του ζητήματος στέγασης των υπεράριθμων μαθητών του 24ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης, θεωρούμε χρέος μας να δημοσιοποιήσουμε τη θέση μας την οποία καταθέσαμε με τη μορφή ψηφίσματος...

Αθώος και για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» ο Γρηγόρης Τσιρώνης

Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή τόσο του Τσιρώνη, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και τελικά αθωωθεί αμετάκλητα για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», όσο και άλλων 10 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Κανένας πρόσφυγας στον δρόμο! Κανένα παιδί εκτός σχολείου!

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 3/7 στις 19:00 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Στη παράσταση θα παραδώσουμε και τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα στους πρόσφυγες εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Δ.ΚΙΝΤΗΣ»''

Από αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και σε όλη την διάρκεια των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιείται δωρεάν μεταφορά των θεατών, από τον σταθμό Μετρό «Ηλιούπολη» προς το θερινό Δημοτικό Θέατρο “Δημήτρης Κιντής”.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν στο newsbreak.gr για την 35χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι: «Δεν ήταν μόνη της»

Η είδηση ότι μια 35χρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της πηδώντας από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου, όπου έμενε, σόκαρε την τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ''

Ο Δήμος Ηλιούπολης κάνει ακόμα ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού, με την εφαρμογή 3 νέων τύπων ηλεκτρονικής αίτησης, για την αναλογική απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος (Καθαριότητας-Φωτισμού) των πληγέντων επιχειρήσεων και νοικοκυριών της πόλης μας.