Εντός των τειχών


Ας φωτίσουμε τις γειτονίες της πόλης μας με το Άγιο Φως

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μεταξύ άλλων, προτείναμε να μεταφερθεί το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά της πόλης σε συνεργασία με τις ενορίες της Πόλης μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Για την καταγραφή των αναγκών των μαθητών σε H/Y και tablet!

Το απόγευμα της Τρίτης 7/4, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οδηγία ώστε οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, με τη βοήθεια των συναδέλφων, να διερευνήσουν ποιοι μαθητές δεν έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablet, laptop).

ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Αγαπητοί συμπολίτες, Ο Δήμος Ηλιούπολης, προχωράει σε μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των νοικοκυριών και των επαγγελματιών της πόλης, που πλήττονται μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού...

Μέσα ατομικής προστασίας για ποιους είναι τα κράνη μοτοσυκλέτας; (Είδη προστασίας μοτοσικλετιστή). Διαθέτει ο δήμος δίκυκλα οχήματα;

Η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» ρωτάει τη διοίκηση του Δήμου για τη σκοπιμότητα απόκτησης των παραπάνω ειδών ,την οποία εντάσσει σε μία ετήσια προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας προσωπικού. Από την στιγμή που ο Δήμος, όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, δεν διαθέτει δίκυκλα οχήματα, των οποίων η κατοχή θα δικαιολογούσε την προμήθεια τους.

Παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας της Ηλιούπολης από αντιπροσωπία των Δ.Σ. των Σωματείων και Φορέων της Ηλιούπολης.

Παρόντες στην παρέμβαση ήταν, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος της ΟΓΕ), η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης-Υμηττού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγγελος Σικελιανός".

Η υγεία μοιάζει με την ελευθερία διότι καταλαβαίνεις την αξία της όταν τη χάνεις.

Η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: ''Αντιμετώπιση προβλημάτων από την Πανδημία του κορονοϊού''

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης, σε άμεση συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηλιούπολης που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (07.04.2020).

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 7 Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00μ.μ., σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης λόγω εκτάκτων αναγκών και με τα εξής θέματα:

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 7/4/2020 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ''ΚΛΙΚ''

Οι Δημότες της Ηλιούπολης, από την Τρίτη 7/4/2020, θα αποκτούν εύκολα και γρήγορα πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ, ενώ θα προστίθενται σταδιακά και τα υπόλοιπα πιστοποιητικά.

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Μ. Παπαμαύρος», στα πλαίσια την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι-Αγαπητές συναδέλφισσες, - Μένουμε δυνατοί – Δεν υποχωρούμε – Ενισχύουμε την Ένωσή μας!- Την Τρίτη 07/04 στηρίζουμε την μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: ''Περί της μεταθάνατον τιμής του Μανώλη Γλέζου''.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, τις προτάσεις δύο δημοτικών παρατάξεων της Ηλιούπολης. Οι δύο παρατάξεις, ανεξάρτητα πια ήρθε πρώτα και πια δεύτερη, ασχολήθηκαν με την μετά θάνατον τιμή από την πόλη μας του, μακαριστού από πρότριτα, Εμμανουήλ Γλέζου.

Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για ''Πλατεία Μανώλη Γλέζου''

Με αυτό ως αφορμή, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την κατάθεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο μιας πρότασης, που θεωρούμε πως θα βρει θετικό έδαφος, για την ονοματοδοσία μιας εκ των μεγάλων πλατειών της πόλης μας προς τιμήν του. Η ευθύνη, η αλληλεγγύη αλλά και η μνήμη πρέπει να διατηρούνται ενεργές.

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη, προτείνει  ''Η Πόλη που θέλω''.

Στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, ανεστάλη η λειτουργία των σχολικών μονάδων αρχικά μέχρι τις 10 Απριλίου και επεκτάθηκε μέχρι τις 27 Απριλίου.

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολης: ''Να μήν ξεχάσω ... η ενορία μου με καλεί'' Έτος 17 Φύλλο 27 - 5.4.2020

Βοήθεια μας η οσία Μαρία η Αιγυπτία. Μένουμε σπίτι, προσευχόμαστε από εκεί. Δείτε συνημμένο το φυλλάδιο "Να μήν ξεχάσω ... η ενορία μου με καλεί" της Κυριακής 5.4.2020.

Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ''Άμεση η ανάγκη για στήριξη της κοινωνίας και της παιδείας στην Ηλιούπολη''

Απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας, κοινοποιούμε τις προτάσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή η οποία παραμένει απλός παρατηρητής των εξελίξεων χωρίς να παρεμβαίνει με συγκεκριμένες τομές στην κοινωνική πολιτική και την παιδεία.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!