Εντός των τειχών


ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ''ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ''

Η δημιουργία νεκροταφείου των δήμων Αλίμου-Ηλιούπολης στις δασικές εκτάσεις του Υμηττού θα έχει βαριές επιπτώσεις στο βουνό και την περιοχή, με κατάληψη χώρου, βαριά δομικά και συγκοινωνιακά έργα, επιπλέον κυκλοφοριακή όχληση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή!!

Καλούμε Όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων των σχολείων της πόλης μας να συμμετέχουμε από κοινού σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 25/5, στις 7.00 στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου μας.

Πιλοτικό Πρόγραμμα: ''Η λεωφόρος Ειρήνης από τις 19.00 μέχρι τα μεσάνυχτα θα μένει κλειστή για τα αυτοκίνητα''. Σταύρος Γεωργάκης - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Οι επιχειρηματίες των καταστημάτων έχουν αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία μας. Ευχόμαστε να πετύχει το πιλοτικό πρόγραμμα -είμαι πολύ αισιόδοξος- για να παραμείνει μόνιμα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΥΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ''

Πάγια θέση του Δήμου Ηλιούπολης είναι η δημιουργία νέου Κοιμητήριου, αφού η υπάρχουσα κατάσταση είναι και γνωστή και τραγική.

Οι 9 αλλοδαποί κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 13-5-2020, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στις περιοχές Πατησίων, Κυψέλης, Κολωνού, Ηλιούπολης και Βριλησσίων, εννέα (9) αλλοδαποί (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), μέλη της σπείρας. Συνελήφθη ένας επιπλέον αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία (3) εντάλματα, για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Η πόλη που θέλω:  ''Δήμαρχε,  Ηλιούπολη δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία.''

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε το έργο για την αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς στην κεντρική πλατεία προϋπολογισμού 278.138,20 ευρώ με τη συμμετοχή του δήμου 20% και το 80% χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ''

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κυβέρνησης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σχετικά με την ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ προχωρά από Δευτέρα 18 Μάϊου 2020 στην επαναλειτουργία των εξής αθλητικών εγκαταστάσεων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'' : ''Η απαράδεκτη – αντιπαιδαγωγική Υπουργική Απόφαση που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι δε θα εφαρμοστεί!''

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Με μια αλαζονική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις πάνδημες αντιδράσεις ενάντια στην μετατροπή του μαθήματος σε Big Brother, προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την on – line αναμετάδοση του μαθήματος!

Γραμμή άμυνας για την θωράκιση του βουνού σε όλο τον τομέα της Ηλιούπολης.

Παρουσία του Αντιπροέδρου το Σ.Π.Α.Υ. & Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνου Σεφτελή και του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Κωνσταντίνου Καλούδη...

Ανακοίνωση για την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό. - Δημοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη''

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/5/2020, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη επιστολής του Δημάρχου Αλίμου, σύμφωνα με την οποία προκρίνει την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του ΚΥΤ.

Η Πόλη που Θέλω: ''Τα σχολεία άνοιξαν, η δημοτική αρχή να επιδείξει τη σοβαρότητα του αρμόζει.''

Σήμερα επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου αλλά και μαθητές των Γυμνασίων. Το εκπαιδευτικό προσωπικό επεσήμανε του κανόνες πώς να προστατέψουν οι μαθητές τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους. Καλή δύναμη στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς, τηρούμε τους κανόνες με προσοχή και μένουμε ασφαλείς.