Πολιτιστικά


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: Πληθυσμιακές μετακινήσεις προς τα Ιόνια Νησιά,από τον 13ο αιώνα έως την Ένωση με την Ελλάδα.

Την επισκόπηση του φαινομένου των μεταναστεύσεων στα νησιά του Ιονίου Πελάγους επιχείρησε στην ομιλία του ο καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Παγκράτης, κλείνοντας τις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου...

«Το Δάχτυλο στο Μέλι»  στο θέατρο ELIART.

Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Γιώργος. Δήμαρχος. Κάτοικος Βορείων προαστίων, αλλά λαϊκής καταγωγής. Όταν του δίνεται η ευκαιρία θέλει κι εκείνος να σκαρώσει το μεγάλο κόλπο. Και να καρπωθεί το «μέλι» των δημοτών του.

Γεγονός το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα! Πικάσο και Βαν Γκονγκ κοσμούν πια την πρωτεύουσα

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή στο Παγκράτι, παρουσία – εκτός των άλλων – του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Λυρίτες: ''Σταθμός μας… Η αφετηρία της Νέας Χρονιάς!!!''

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Λυρίτες» ξεκίνησε τις δραστηριότητές του από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου δυναμικά και είναι στη διάθεση των φίλων μας όλων των ηλικιών που θέλει να μάθει και να διασκεδάσει με αυθεντικό, παραδοσιακό και ελληνικό ύφος.

Συνέδριο: «Πληθυσμιακές μετακινήσεις προς τα Ιόνια Νησιά: από τον 13ο αιώνα έως την Ένωση με την Ελλάδα».

Eνα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο θα διεξαχθεί 9-11 Οκτωβρίου στην Αθήνα από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης ηλικίας (26.09.2019)

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι φορείς: Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού Σύλλογος Συνταξιούχων του Δημοσίου Αθήνας (Επιτροπή Ηλιούπολης) Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων (Παράρτημα Ηλιούπολης)