Άρτος και Θεάματα


Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια

Η πρόταση μας για αυτή την βδομάδα -    Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια της Αλκυόνης Παπαδάκη.   Λίγα λόγια για το βιβλίο:  Η νεαρή Ολάνθη προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια κοινωνία αντιθέσεων, εκεί όπου η σκληρότητα στέκεται δίπλα στη φιλευσπλαχνία, το γέλιο έρχεται μαζί με το δάκρυ, το μίσος φωλιάζει πλάι στην αγάπη.

Κινηματογραφική Λέσχη: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΩΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ

  Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015ώρα 20.00 Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Ηλιούπολη     ΑΝΘΡΩΠΟΙ ? ΖΩΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ; (WHAT ARE ANIMALS THINKING?) των Μάικλ Μπικς και Άννα Λι Στράτσαν (ΗΠΑ, 2012, έγχρωμη, 53΄) ΟΙ ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ? «ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ» (THE SPERM WHALES OF GREECE ? «LIFE IN THE TRENCHES») του Κρις Τζόνσον (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/ΕΛΛΑΔΑ, 2007, έγχρωμη, 17΄)   Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Βικτωρία Κατρή (πολιτικό μηχανικό, συντηρήτρια μνημείων), Γιώργο Χαριτάκη (καρδιολόγο, ερευνητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου), Φαίη Λιάρα (Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης) και Αλέξανδρο Φραντζή (Διευθυντή του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος»).

ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

Η πρόταση της βδομάδας απο το "Ηλιούπολη για όλους"   Συγγραφέας: ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ   Περίληψη - Για μένα, ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ο ?εγαλύτερος Έλληνας συνθέτης της λαϊκής ?ας ?ουσικής και ?ια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελλάδας του 20ού αιώνα.   Μεγαλύτερος των μαθητών του, Μάνου και Μίκη, μεγαλύτερος των προπατόρων του, Μάρκου, Μπάτη, Χατζηχρήστου και Παπάζογλου, μεγαλύτερος και των συγχρόνων του, Καλδάρα, Παπαϊωάννου και Λοιπών.

Προτείνουμε (Ηλιούπολη για όλους) : " Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" - Στο Θέατρο Εμπορικόν από 10 Φεβρουαρίου Το αριστούργημα του Τεννεσσή Ουίλλιαμς «O Γυάλινος Κόσμος» ανεβαίνει στο θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Πρόκειται για ένα έργο «μνήμης» πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας μέσα στην ταραγμένη κοινωνική περίοδο πριν από το ξέσπασμα του Β? Παγκοσμίου Πολέμου.

Έρωτας Vs Πολιτικής

Η Κατερίνα Ντίνου στο Ρυθμός Stage Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου Έρωτας Vs Πολιτικής Μια βραδιά με μουσική επένδυση τα τραγούδια που συνεπήραν τον λαό από το ?50 μέχρι σήμερα. Η Κατερίνα Ντίνου ανεβαίνει στη σκηνή του Rythmos Stage στις 13 Φεβρουαρίου και τραγουδά τα πάθη των Ελλήνων, μέσα από τις αθάνατες συνθέσεις των εμβληματικών Ελλήνων συνθετών.

Οι προβολές του AGORA εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα

Μετά την πρόσφατη γαλλική πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων FIPA (Μπιαρίτζ, 23 Ιανουαρίου 2015) και λίγο πριν ξεκινήσει η 3η εβδομάδα της κινηματογραφικής διανομής της στην Ελλάδα, το AGORΑ το ντοκιμαντέρ-κιβωτός της ελληνικής κρίσης του Γιώργου Αυγερόπουλου, λαμβάνει θεαματική και συγκινητική ανταπόκριση από το κοινό.   Η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται στους ιστορικούς κινηματογράφους ΑΛΚΥΟΝΙΣ,STUDIO και ΑΑΒΟΡΑ στην Αθήνα, καθώς και στους κινηματογράφους ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ και ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣστην Θεσσαλονίκη.

BET LIVE @

Tο Μουσικό Σχήμα "BET" θα τραγουδήσει για τους θαυμαστές και φίλους του στιο "MIND THE PUB " (Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη, 210 97 03 811). Tην Παρασκευη 23/1 στις 22 :00 σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα με πολυ καλο φαγητο σε προσιτές τιμές οι "ΒΕΤ" θα παρουσιάσουν εξαιρετικές διασκευές σε ξένες και ελληνικές επιτυχίες όλων των εποχών που όλοι έχουμε αγαπήσει.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.«ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ»

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου«Το τρένο φεύγει στις οκτώ»Τετάρτη 28 ΙανουαρίουΤραγουδούν οι Πένυ Ξενάκη, Λένα Φίλιππα και Καλλιόπη Πολένα.   Ο Ρυθμός Stage την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου φιλοξενεί μία παράσταση - αφιέρωμα στον δημιουργό, ποιητή και συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου.