Αρθρογραφία


''Εμείς κ. Μητσοτάκη και κ. Μπακογιάννη Θύτες δεν γίναμε ποτέ'' (Διονύσης Τεμπονέρας)

Με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μας χωρίζει ένα ιδεολογικό χάος. Εμείς, ανήκουμε σε εκείνους που σέβονται απεριόριστα την ανθρώπινη ζωή και χωρίς κουκούλες και κρυψώνες, με τα πρόσωπά μας γυμνά και στο φως, επιλέγουμε να δίνουμε τις μάχες μας στην κοινωνία με τις ιδέες, τη λαλιά μας και το βλέμμα μας πεντακάθαρο.

Να, γιατί δεν μιλούσαν τα θύματα βιασμού... (Γιώργος Τζεδάκις)

Αυτοί που κατήγγειλαν ότι τους βίασε ο Λιγνάδης όταν ήταν παιδιά είναι για το δικηγόρο του «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που έχουν ως επάγγελμα την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με άλλους ομοφυλόφιλους»

Τα χαμένα παιδιά που δεν ψάχνουμε... (Γιώργος Τζεδάκις)

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Συνωμοσία της σιωπής... (Γιώργος Τζεδάκις)

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Μικροί Τυφλοί και Ανίκανοι και Κυβερνήτες. (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ' επίφθονον αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. - Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι» (Αριστοφάνους «Ίππης»)

Σχολικά Κυλικεία και Πανδημία (Μυρτώ Δεμίρη)

Διαχειρίζομαι την σελίδα "Σχολικά Κυλικεία Ελλάδας" (πάνω από 1500 μέλη συναδέλφων) στο Facebook και είμαι Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων, που και οι δύο συλλογικότητες, δημιουργήθηκαν, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε ως επαγγελματίες, μέσα από τις πρόσφατες συνθήκες.

Στο πλευρό του Θανάση Κουρέτση  και ο Παύλος Λαμπρόπουλος

Μια ομάδα ανθρώπων της Ηλιούπολης από όλους τους πολιτικούς χώρους, με πολλά χιλιόμετρα στο στίβο της εργασίας, ενωμένη σαν μια γροθιά, προβληματίστηκε, οραματίστηκε, σχεδίασε και είναι πλέον έτοιμη να βγει μπροστά με έναν ειλικρινή, έντιμο και ακέραιο άνθρωπο, τον κ. Θανάση Κουρέτση

Ποιος σε γ@μεί εσένα ρε; (Έλενα Ακρίτα)

Οι σύγχρονοι ανθρωποφύλακες που κρατούν τη μεζούρα της αξίας ανάλογα με την εμφάνιση, την ηλικία και τα κιλά, να έχουν το νου τους. Η ώρα της πληρωμής έφτασε και τα θύματα θα πάρουν την εκδίκησή τους.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΛΩΝ!... Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! (του Νίκου Καραβέλου)

Υπάρχουν πολιτικοί που αναδεικνύονται ανάμεσα σε ανθρώπους, και άλλοι που φυτρώνουν ανάμεσα στα λάχανα! Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει ο πρωθυπουργός μας και το ασκέρι του, δεν χρειάζεται φιλοσοφία.

Επιστροφή σε εποχές Μαυρογιαλούρων! (Γιώργος Τζεδάκις)

Όπως στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» ο κομματάρχης Γκρούεζας έβαζε τους μαθητές της Πλατανιάς να υποδεχτούν περιχαρείς τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, ακριβώς το ίδιο έγινε και στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό.

Ο ''Παλαιάς Κοπής'' Γεροπυρροπίπης, Δεφόμενος. (του Ελευθερίου Ανευλαβή)

Ο «παλαιάς κοπής», κατά δήλωσίν του, γερο-πυρροπίπης, —"Πυρροπίπης" ο μπανιστηρτζής ξανθοκόμων νεαρών, Αριστοφάνους Ιππής. 407—, αρέσκεται εις την «πεοχειράντλησιν» ανευλαβώς και politically correct.

Ένας καταγέλαστος πρωθυπουργός...(Γιώργος Τζεδάκις)

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας παραβαίνει επανειλημμένα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και παραμένει στο απυρόβλητο, τότε το πρόβλημα ξεφεύγει από τα όρια της υγειονομικής κρίσης και αγγίζει τα όρια της δημοκρατικής κρίσης.

Ηθική παρενόχληση ή mobbing στα αγγλικά.

Η ηθική παρενόχληση είναι υπόγεια ψυχολογική βία που ασκείται συστηματικά με διάφορες μορφές από ενήλικες που χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους προκειμένου να ταπεινώσουν, να απομονώσουν, και να απομακρύνουν άλλους ενήλικες από την εργασία τους ή άλλον χώρο ή συνθήκη.

Ημιπιτσιρικάς ετών 35...(Γιώργος Τζεδάκις)

Μία δήλωση του βουλευτή Βούτση τάραξε τα επιστημονικά νερά παγκοσμίως. Αναφερόμενος στον 35χρονο γιό του, τον χαρακτήρισε «ημιπιτσιρικά»! Και τρέχουν τώρα γιατροί και βιολόγοι να αναθεωρήσουν τα ηλικιακά όρια…

Κοτζαμπάσηδες και οθωμανική διοίκηση.  Μέρος 1ο (του Περικλή Δ. Καπετανόπουλου)

''Με των φτωχών τον ίδρωτα εφτιάχτηκαν οι αρχόντοι''. Λαϊκό γνωμικό Παραμονές της Επανάστασης του 1821 υπήρχαν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, ανάμεσα στους χριστιανούς ραγιάδες, οι οποίοι συγκροτούσαν το ρουμ-μιλετ (millet-i Rûm), δηλαδή την ορθόδοξη και ελληνόφωνη θρησκευτική κοινωνία.