Αρθρογραφία


Μία Ανακοίνωση του ''Ιατρικού Συλλόγου Χωροφυλάκων'' (Νίκος Καραβέλος)

Αξίζει να διαβάσει κανείς την ανακοίνωση - απειλή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, (μάλλον ιατρικής Κομμαντατούρ Αθηνών), ο οποίος αγνοεί χλευάζοντας το ιατρικό συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος διεθνείς προσωπικότητες, απαξιώνοντας το κύρος τους.

Χάσαμε την υπευθυνότητα και ο φόβος αγνοείται  (Nίκος Σώκος)

Είναι αναμφίβολο το γεγονός ότι η χαλάρωση των μέτρων, για χάρη του εξωελλαδικού τουρισμού έφερε το νέο κύμα της πανδημίας, όμως τι έγινε από εκεί και πέρα για να περιοριστεί η νέα πλέον διασπορά;

Δημόσια Ιστορία και Μουσεία (Περικλής Δ.Καπετανόπουλος.  Δημοσιογράφος-Ιστορικός)

Η ιστορική έρευνα έχει οριστεί ως μια συστηματική και αντικειμενική προσπάθεια σύνθεσης και εκτίμησης στοιχείων, όπως έγγραφα, προφορικές καταγραφές, πληροφορίες και αντικείμενα, προκειμένου να θεμελιωθούν γεγονότα...

Σκυταλοδρομία Αριστείας (Παναγιώτης Τζανετής)

Γελάνε ¶γγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι ενδεχομένως δε και Τούρκοι, σε βάρος μας με την υπόθεση των μασκών. Γελάει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκεί ανέλαβαν τα ΜΜΕ να επιχειρηματολογήσουν πόσο είναι ποταπός και «φίδι κολοβό».

Κρουνοχυτροληραίοι, κεφαλόβρυσα της κοτσάνας (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστΆ επίφθονον, αλλά τιμή τοισιχρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.: (Αριστοφάνους «Ιππής» 1274-1275)

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι που τη στηρίζουν οργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων ενόψει της 7ης επετείου από τη δολοφονία του αλλά και ενόψει της έκδοσης της απόφασης στις 7 Οκτώβρη στην Αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Σχολεία  ανοιχτά.  Όχι όμως ανοχύρωτα.(Από εκπαιδευτικούς και Γονείς Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου)

Αγαπητοί γονείς, Αρχικά θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, αφού βρισκόμαστε στην έναρξη αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Μαυρίλες... (Νότης Μαυρουδής)

Παίρνω αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για τη φωτιά που ξέσπασε στις Μυκήνες στις 30/8, και η οποία πέρασε μέσα και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της μυκηναϊκής ακρόπολης, με την υπουργό να δηλώνει πως δεν προκλήθηκε καμία ζημιά ...

«Πώς να σε διώξω από την τάξη επειδή δεν φοράς μάσκα;»: Το viral κείμενο ενός δασκάλου

Η ανάρτηση του εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις και όχι άδικα, αφού αναρωτιέται αυτό που όλοι - λίγο ή πολύ - έχουμε σκεφτεί ήδη: πώς διώχνεις ένα παιδί από την τάξη επειδή δεν φοράει μάσκα;

Μην πυροβολείτε τη Λογική, τα Μαθηματικά, τις Επιστήμες (Σταύρος Πάντος, Τούλα Πάντου)

Η ανησυχία στα μέσα μαζικής επικοινωνίας για το άνοιγμα των σχολείων επικεντρώνεται στις ημερομηνίες: στις 7/9 ή στις 14/9; Όμως άλλο είναι το φλέγον ζήτημα: Η τήρηση των αποστάσεων.