Απόψεις


Δηλώσεις φρονημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας (Τάσος Κωστόπουλος - Εφημερίδα των Συντακτών)

Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση με υπουργούς Παιδείας της Αριστεράς ν’ αποδεικνύεται αντιδραστικότερη από μια κυβέρνηση με υπουργό Παιδείας της Ν.Δ;

Μόρια όπως mors - mortis ο θάνατος... (του Στάθη)

Σημαντικές δηλώσεις για το μεταναστευτικό - προσφυγικό έκανε ο Δαλάι Λάμα. Σε αυτές κάλεσε τη Δύση να φέρεται ανθρώπινα στους ικέτες και ταυτοχρόνως κάλεσε τους ικέτες να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή τους.

Αυξανόμενες διώξεις Χριστιανών (του Σακκά Ιωάννη)

Ένα παθιασμένο μίσος κατά του Χριστιανισμού σαρώνει τον πλανήτη και πολύ λίγοι παγκόσμιοι ηγέτες υπήρξαν πρόθυμοι να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ενάντια σε αυτές τις αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών.

Πρωτογενής τομέας: ένας βασικός παράγοντας οικονομικής ανασυγκρότησης του κράτους. (του Σακκά Ιωάννη)

Ένας βασικός παράγοντας οικονομικής ανασυγκρότησης ενός κράτους είναι ο Πρωτογενής τομέας παραγωγής που αποτελει τη βάση της οικονομίας. Τόσο ο τομέας της αγροτικής οικονομίας όσο και οι κλάδοι της φυτικής και ζωικής παραγωγής μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας!

Μακάρι να γίνει και να μην κοπεί καμία σύνταξη, αλλά... (του Τάκη Διαμαντόπουλου)

Ακούμε για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και για συμφωνία των θεσμών, πρώην τοκογλύφοι έτσι τους αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

Το θέμα είναι να πέσουν (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Επειδή τυχαίνει να μένω στην περιοχή της Αργυρούπολης - Ελληνικού, θυμάμαι τι είχαμε τραβήξει ως το 2015 όσοι παροικούντες τασσόμασταν υπέρ της επένδυσης σ’ αυτό τον πελώριο σκουπιδότοπο. Ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι και κατάπτυστοι...

Συζητάμε για τη παιδεία στην Ηλιούπολη! (του Γιώργου Μπαλτά)

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου άνοιξαν τα σχολεία. Κάποιες δεκάδες χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί, συνεπικουρούμενοι από κάπου 16-17.000 αναπληρωτές ξεκινάνε την εκπαιδευτική διαδικασία με τη μαθητιώσα νεολαία .

Καλή πρόοδο παιδί μου και κοίτα να μη γίνεις σαν την Νοτοπούλου (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Η ανιψούλα μου με κοίταξε περίεργα, έπειτα σήκωσε την σάκα της κι έτρεξε για το σχολείο της. Πρώτη μέρα της καινούριας χρονιάς ήταν κι ανυπομονούσε να δει τις φίλες της, δεν μπορούσε ν’ ασχολείται με τις ακαταλαβίστικες ευχές του μπάρμπα της.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ (του Νίκου Καραβέλου)

Απευθύνω έκκληση προς την κυβέρνηση. Ευχή και κατάρα: «Μην υποτιμάτε τους γέρους!» Ο γέρος είναι πρόσωπο ιδιαίτερο, παράξενο, απρόβλεπτο και συνεχώς μεταμφιεζόμενο. Όποιος πει ότι ξέρει τον γέρο, δεν ξέρει τίποτα.

Η δημοσιογραφία του γλειψίματος (Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Η δημοσιογραφία έχει μια βασική δουλειά να κάνει. Να αποκαλύπτει την πραγματικότητα, που είναι σκεπασμένη από σκοτάδι και ερωτηματικά. Και να πληροφορεί για τα τρέχοντα γεγονότα.

Δημόσια περιουσία: Όταν το δημόσιο ξεκίναγε οι καταπατητές είχαν … γυρίσει! (Του Νίκου Γρυλλάκη)

Επιχείρηση εξαγοράς των εκτάσεων του δημοσίου από τους καταπατητές τους – Που και πως έχουν «τρέξει» ταχύτερα τα κυκλώματα των επιτηδείων, κατοχυρώνοντας την κλεμμένη δημόσια περιουσία