Αρθρογραφία


Η τρομοκρατική νεκρώσιμη ακολουθία αριθμών κρουσμάτων και τεθνεώτων από τον Κορονοϊό (COVID 19), τι εξυπηρετεί; (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Κάθε εσπέρα, έξι ακριβώς, την ώρα που βραδιάζει, ο καθηγητής, μέχρι πρότινος και ο Πρωθυπουργός, εμφανίζεται στο γυαλί και ψάλλει Άμωμοι εν οδώ...

25 Μαρτίου 1943. Ανεβαίνει στο βουνό ο αντάρτης δεσπότης Αντώνιος. (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Αναμφισβήτητα, ο ρόλος του Μητροπολίτη Αντώνιου στα χρόνια της Κατοχής στάθηκε καταλυτικός για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Πελοπόννησο την περίοδο 1941-1944.

«Αγαπημένοι μου μαθητές, δεν προλάβαμε να πούμε ούτε γεια»

Η φετινή σχολική χρονιά εξελίσσεται διαφορετικά από κάθε προηγούμενη. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία είναι άγνωστο ακόμα πόσο θα διαρκέσει.

Φόβος και απομόνωση. Οι παρενέργειες και πώς αντιμετωπίζονται (Βάσω Αντωνίου -  Οργανωσιακή Ψυχολόγος)

Τα έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα που προκαλεί στους ανθρώπους η νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και της κοινωνικής απομόνωσης που επιβάλλεται αναγκαστικά ως μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του ιού, αναλύει η οργανωσιακή ψυχολόγος Βάσω Αντωνίου,

Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις την αλήθεια  - Οι ηχογραφήσεις των Eurogroup είναι εδώ! (ΜέΡΑ25)

Το να μάθουμε όλοι τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΕΕ στην προηγούμενη μεγάλη κρίση, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως θα διαχειριστούν και αυτή που διανύουμε.

Αστυνομικοί με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα; Γιατί όχι.* (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Καταφύγιο από την ρουτίνα της καθημερινότητας αναζητούν στα πινέλα τους και τον καμβά, εικοσιπέντε άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα εκθέσουν τα έργα τους, από 6 έως 8 Μαρτίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.