Αρθρογραφία


''Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε'' (του Ελευθερίου Ανευλαβή)

Ένας κενολόγος, κήρυκας του νεοφιλελευθερισμού, «Ήχος στεκάμενος κούφιος.». (Γ. Σεφέρης). Ένας κυβερνήτης, που κυβερνά, καταγγέλλοντας τους προηγούμενους (όχι άδικα μερικές φορές), για την δική του ανικανότητα να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ (του Νίκου Καραβέλου)

Η Κυβέρνηση, με άλλα λόγια η παρέα που διαφεντεύει την πατρίδα μας, είναι τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, που έφτασε στο σημείο να "θεσπίσει" ασυλία για τα μέλη της "Αγέλης των Λοιμωξιολόγων", του "Επιτροπάτου των Ειδικών" και της "Εθνικής Παρέας των Εμβολιαστών".

''Μήλον της έριδος'' οι 800.000 ψήφοι των ομογενών. (του Περικλή Δ. Καπετανόπουλου)

Σε πλειοδοσία για την ψήφο των αποδήμων έχει εξελιχθεί η «άμιλλα» Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, για την καταστρατήγηση των περιορισμών για την εγγραφή των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους.

Θα ασχοληθεί κάποιος με τα προβλήματα των τυφλών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες; (Βαγγέλης Αυγουλάς)

Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που – παρά τις αρκετές πρωτοβουλίες και αποφάσεις των τελευταίων ετών- εξακολουθούν να ταλαιπωρούν αφόρητα τους ανάπηρους.

Η ανοησία της αγέλης... (του Γιώργου Τζεδάκι)

Δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, αλλά η… ανοησία της είναι δεδομένη. Με την πανδημία να θερίζει η αγωνία μας δεν είναι αν θα παραμείνουμε υγιείς, αλλά ποιο κόλπο θα σκεφτούμε για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Κοινωνική βαρβαρότητα - Σκουπίδια και σκουπιδιάρηδες το 2021 (Παναγιώτης Μποβος - Ένας απλός εργαζόμενος /συμβασιούχος-παρατασιούχος και πολίτης αυτής της χώρας)

Δείξτε μας κ. Πρωθυπουργε, κ.Υπουργε Εσωτερικών , κ. βουλευτές, κ. πολιτευτές, πολιτικοί και πολιτικάντιδες. Δείξτε μας ένα πλούσιο εργάτη καθαριότητας.

Ηλιούπολη: Κράμερ εναντίον Κράμερ (ο πληρωμένος κονδυλοφόρος)

Οι παλιοί θα θυμούνται την ταινία του 1979, με τα 5 βραβεία Όσκαρ και την σύγκρουση ενός ζευγαριού για την επιμέλεια του παιδιού τους, που γέμιζε δάκρυα τους θεατές του φιλμ αυτού.

Γράμμα από το μέτωπο. Ένα πολύτιμο τεκμήριο του πολέμου 1940-1941, ''γέφυρα μνήμης'' με μια άλλη εποχή. (Περικλής Καπετανόπουλος)

Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την απρόκλητη γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας. Στην διάρκεια του πολέμου από την πρώτη μέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κλήθηκαν υπό τα όπλα πολλές ηλικίες στρατεύσιμων ανδρών

Παραμορφώνουν τη χώρα...(Γιώργος Τζεδάκις)

Κι ενώ μας είχαν κλεισμένους σπίτια μας, βρήκαν ευκαιρία να παραμορφώσουν τη χώρα. Τελευταίο κυβερνητικό επίτευγμα το λουκέτο στο ΚΕΘΕΑ. Και στα ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης, ήδη, άνοιξαν σαμπάνιες.

Δήλωση - Πρόσκληση προς τον Διευθυντή... Λυκείου Ηλιούπολης (του Νίκου Καραβέλου)

Αξιότιμε κ. Διευθυντά. Αξιότιμοι κ.κ Διδάσκοντες. Με ενόχληση, ως επιστήμων και άνθρωπος ανέγνωσα το κείμενο διάταξης που προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για το άρθρο 96 του ν. 4790/2021, που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να ορίσουν τις διαδικασίες ελέγχων ή "αυτοελέγχων" των μαθητών για covid-19.