ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με  συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών   στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή 4 Ομοσπονδιών, 36 Σωματείων και 8 Επιτροπών Αγώνα, ολοκληρώθηκε το απόγευμα η Μέρα Δράσης που οργάνωσαν με  πολύμορφες παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αττικής αλλά και διάφορες πόλεις της χώρας Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. 


Η Ένωσή μας, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης ήταν παρούσα .

Ενώσαμε τη φωνή μας με τη φωνή των άλλων συναδέλφων από όλη την Αττική και από διαφορετικούς κλάδους. Απαιτήσαμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, την επίλυση των προβλημάτων που κάθε μέρα παίρνουν εκρηκτικό χαρακτήρα.


Στη συγκέντρωση των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών ΕΒΕ, στο υπ. Οικονομικών μίλησε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Είμαστε εδώ σήμερα 4 Ομοσπονδίες, 36 Σωματεία και 8 Επιτροπές Αγώνα γιατί εδώ και δέκα μήνες με τα αλλεπάλληλα μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας το πλήγμα σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους είναι συντριπτικό. Δεν σώθηκε η παρτίδα με τα click away και τα click in side.

Αυτές οι αλχημείες ήταν αποτέλεσμα τις ολιγωρίας της κυβέρνησης στο να πάρει κατάλληλα μέτρα πρόληψης για την προστασία της υγείας του λαού. Για αυτό και δεν συμβιβαζόμαστε….

…είμαστε εδώ σήμερα γιατί ξέρουμε ότι χρειάζεται τον προβληματισμό, την αγανάκτηση, την αβεβαιότητα, που σήμερα κυριαρχούν σε όλους τους εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, να τη μετατρέψουμε σε οργανωμένο αγώνα και πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους.

Μπορούμε να ταράξουμε τα νερά. Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, που κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα, έχουμε τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμε τα αναγκαία μέτρα στήριξης που θα είναι πραγματική ανάσα για όλους τους συναδέλφους….

Τι απαντά η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά μας;

Ότι αυτά δεν γίνονται γιατί δεν αντέχει η οικονομία. ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Τα 47 δισ. για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών βρέθηκαν σε μια νύχτα. Με 120 εκατ. επιδοτήθηκε η «Aegean». 2,32 δισ. κοστίζουν τα «ΡΑΦΑΛ».

Αυτά είναι 3 μόνο παραδείγματα μιας μακράς λίστας ενισχύσεων και φοροαπαλλαγών στους μεγάλους ομίλους. Άρα ας αφήσει η κυβέρνηση το επιχείρημα ότι δεν αντέχει η οικονομία…»

Συνάδελφοι σας καλούμε να συσπειρωθείτε στην Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας για τη ζωή που μας αξίζει.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 27/01/21

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

(πηγή)

Προβλήθηκε 120 φορές

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''Δεσμεύσεις λογαριασμών για χρέη στο Δήμο - Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στασινόπουλο''

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης είχε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο ώστε να του εκθέσει αναλυτικά τα αιτήματά μας με αιχμή τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού μέλους μας για χρέη στο Δήμο Ηλιούπολης.

Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ''

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης για την υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τέλη του 4μήνου Νοέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021, για επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας, είναι ανοικτή.

''Αίτημα για  διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αστυδάμαντος κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου'' - Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 541/97 για τη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Λαύρας κατά τις ώρες λειτουργίας του ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου ''Η Θεομήτωρ''. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας. Δημόσια και Ιδιωτικά.

Η Πόλη που θέλω: ''Δυο μέτρα και δυο σταθμά από τον Δήμαρχο. Διάκριση για την ασφάλεια μαθητών μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων''.

Στο ιδιωτικό σχολείο υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει ο δρόμος με αλυσίδα για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ στο δημόσιο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εδώ και χρόνια, όταν μάλιστα δίπλα υπάρχει χώρος φορτοεκφόρτωσης σούπερ μάρκετ και τον Οκτώβριο του 2019 είχε γίνει τροχαίο δυστύχημα.

 Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ηλιούπολης: ''ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ''

Νέα διαμαρτυρία με πικέτες στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης πραγματοποίησαν σήμερα 23 Φλεβάρη, χαιρετίζοντας και στηρίζοντας την απεργία των υγειονομικών, σωματεία και φορείς της πόλης μας, με συμμετοχή και της Ένωσής μας. Συνεχίζουμε τις δράσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, για το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία, διεκδικώντας...