Ανακοίνωση Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ως απαράδεκτη απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών- την όντως απαράδεκτη- αγωγή του Δήμου Γλυφάδας και προσωπικά του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου,με την οποία διεκδικούσε εκτάσεις του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εντός του πρώην αεροδρομίου, ανάμεσα στις οποίες και το ιστορικό γήπεδο των Σουρμένων.

Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένηκαι συγχαίρει τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για την άψογη διεκπεραίωση της υπόθεσης και την απόκρουση της αγωγής.

Ο Δήμος Γλυφάδας - όπως και ο Δήμος Αλίμου (το 2017) - επεδίωξε αλλαγή των ορίων των δύο Δήμων και απέτυχε, όπως απέτυχαν και στην προσφυγή που έκαναν κατά του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά στο ΣτΕ.

Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, Αλίμου και Γλυφάδας,ότι οι προκάτοχοί τους εδώ και 80 χρόνια, ουδέποτε είχαν ανάλογες αξιώσεις ή διεκδικήσεις εις βάρος του Δήμου μας, απλούστατα γιατί το δίκαιο και το νόμιμο είναι από την πλευρά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους φιλόδοξους δημάρχους των όμορων Δήμων, πως κάθε φορά που θα επιχειρούν να υφαρπάξουν εκτάσεις ή να αλλάξουντα διοικητικά μας όρια θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Πόσες χιλιάδες ευρώ θα ξοδέψουν ακόμα οι δημότες τους, κι εμείς, για να αποδεικνύουμε κάθε φορά το αυτονόητο;

Σεβαστείτε επιτέλους τα όρια του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης όπως τα είχαν σεβαστεί και οι προκάτοχοί σας και ελάτε από κοινού να εργαστούμε για τα συμφέροντα των τοπικών μας κοινωνιών και την ευρύτερη ανάπτυξη και όχι την απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων του λαού του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.


Προβλήθηκε 432 φορές

Μέσω του σταθμού Δάφνη του Μετρό και υπόγειας διάβασης η πρόσβαση στο νέο Κυβερνητικό Πάρκο του Υμηττού

Πρόκειται για το χώρο του παλιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στον οποίο θα μεταφερθούν 9 υπουργεία και άλλοι φορείς του δημοσίου που σήμερα είναι διασκορπισμένοι σε δεκάδες κτήρια στην Αθήνα, με το σχετικό διαγωνισμό για τη σύμβαση ΣΔΙΤ να αναμένεται εντός του 2024.

Νέος Κόσμος: Επεισοδιακή σύλληψη 46χρονου από τη ΔΙΑΣ - Επιτέθηκε στους αστυνομικούς με τσεκούρι

Μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί, ο 46χρονος, αλβανικής καταγωγής, ταμπουρώθηκε στο σπίτι και άρχισε να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν κρυμμένος πίσω από μία κουρτίνα