• raxati
  • venchi
  • chrysallida_new
  • lampros_odontiatros
  • vlachos_apofraxeis
  • paulou_dontia
  • ispecs
  • syntrivani
  • kargas
  • little_bees
  • 3pigs
  • artina bakery
  • kids_party
  • Iraklis_Tsims
  • psinokaimetho
  • enso_tatoo
  • anagnostou
  • jason cafe
  • dimi_fashion
  • petshopcorner
  • stamatiou_apofraxeis
  • booze
  • skoumis_metaforiki
  • moutrakia.kids.tv
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • chrisalida
  • goudis
  • titans_ Ju_Jitsu_Club

Δώρο Πάσχα 3 ταχυτήτων φέτος για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Ασφαλιστικά και όχι μόνο 16 Απριλίου 2024

Δώρο Πάσχα τριών ταχυτήτων θα λάβουν φέτος πάνω από 2,6 εκατομμύρια μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Αν και είναι ενιαίο το θεσμικό πλαίσιο το οποίο υποχρεώνει τους εργοδότες να καταβάλλουν δώρο Πάσχα (έως την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 24) για τους μισθωτούς που απασχολούνται στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου (2024) έως και στο 50% του μισθού του Απριλίου (2024), φέτος θα σημειωθούν ορισμένες διαφοροποιήσεις ως προς την εφαρμογή του.

Στην πρώτη ταχύτητα ανήκουν όσοι δεν αμείβονται με βάση τον κατώτατο μισθό. Για τους μισθωτούς αυτούς δεν υπάρχει καμία μεταβολή στο ποσό το οποίο θα εισπράξουν και θα ανέλθει στο 50% του μισθού του Απριλίου του 2024 για όσους πχ απασχολούνται στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου. Έτσι ένας μισθωτός ο οποίος λαμβάνει καθαρά 1.400 ευρώ/μήνα, θα εισπράξει δώρο Πάσχα 700 ευρώ.

Στη δεύτερη ταχύτητα ανήκουν όσοι αμείβονται μεν με τον κατώτατο μισθό, αλλά τους αναγνωρίστηκε επίδομα προϋπηρεσίας στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2024. Η εν λόγω κατηγορία, όχι μόνο έλαβαν την αύξηση 10%, 20% ή ακόμα και 30% ανάλογα με την προϋπηρεσία τους προ του Φεβρουαρίου 2012, αλλά έλαβαν και την αύξηση 6,4% την οποία θέσπισε η κυβέρνηση από την 1η Απριλίου, η οποία ενσωματώνεται ολόκληρη στο Δώρο Πάσχα.

Έστω ότι εργαζόμενος, αμειβόμενος με τον κατώτατο μισθό, έκλεισε τριετία το Φεβρουάριο του 2024, συνδυάζοντας αναγνωρισμένη προϋπηρεσία 2 μηνών το 2024 και επιπλέον 2 ετών και 10 μηνών προ του Φεβρουαρίου 2012. Έλαβε έτσι αύξηση 10% επί του κατώτατου μισθού την 1η Μαρτίου, οδηγώντας τις αμοιβές του από 780 ευρώ μικτά στα 858 ευρώ. Την 1η Απριλίου, όμως, δόθηκε αύξηση 6,4% από την κυβέρνηση. Αυτό οδήγησε το μισθό του στα 913 ευρώ. Άρα το δώρο του Πάσχα θα ανέλθει για αυτόν στα 456 ευρώ μικτά.

Στην τρίτη ταχύτητα ανήκουν όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά δεν έχουν αναγνωρισμένη προϋπηρεσία άνω των 3 ετών κατά τον τρέχοντα μήνα. Αυτοί θα λάβουν δώρο Πάσχα με βάση τον επαυξημένο κατά 6,4% κατώτατο μισθό του Απριλίου, δηλαδή 415 ευρώ μικτά.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 569 φορές
Pizza Fan: Αγωνία για 2.500 εργαζόμενους και το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον - Με κατεβασμένα ρολά τα 110 καταστήματα της αλυσίδας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους εργαζομένους της Pizza Fan η αποκάλυψη της οικονομικής απάτης που φέρεται να διέπραττε η εταιρεία με το «κόλπο» με τις κερασμένες πίτσες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης Ρούμπιο και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας

Ένα δύσκολο τριήμερο αναμένεται για τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας από αύριο Τρίτη μέχρι την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αλλά και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί