Εφαρμογή για πρώτη φορά Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας από το Δήμο Ηλιούπολης

Εντός των τειχών 19 Φεβρουαρίου 2024

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Ηλιούπολης εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), το οποίο εκπονείται σύμφωνα με το νόμο 4819/2021.

Κύριος στόχος του ΣΑΠ είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.), ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.α.), μέσω της ανάπτυξης σε επίπεδο Δήμου ενός δικτύου μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, με γνώμονα την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

To Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο. 

Στο πλαίσιο εκπόνησης του ΣΑΠ, και με σκοπό τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε σχέση με την αστική προσβασιμότητα, ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των προτάσεων του ΣΑΠ.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, σύντομο και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εκπόνηση του ΣΑΠ. 

Θα συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://forms.gle/1DC2k2S22dbMPZdK9

Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοικτό για 15 ημέρες από τη δημοσιοποίησή του για την συμπλήρωσή του και γι’ αυτό θα θέλαμε την έγκαιρη συμμετοχή σας. 

Για πληροφορίες ή και προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ηλιούπολης, μπορείτε να αποστέλλετε email στο [email protected] 

https://ilioupoli.gr

Προβλήθηκε 1270 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.