Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι φοιτητή στην Ηλιούπολη: Βρέθηκε υλικό-σοκ παιδικής πορνογραφίας

Εντός των τειχών 18 Οκτωβρίου 2024

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

Έφοδο σε σπίτι φοιτητή στην Ηλιούπολη πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πληροφορία για ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 23χρονου φοιτητή για το κακούργημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί έλαβαν σχετική πληροφορία από ξένη Αστυνομία και ξεκίνησαν την έρευνα. Όπως διαπιστώθηκε. Έλληνας έκανε χρήση πλήθους ηλεκτρονικών ιχνών και απέκτησε πρόσβαση σε διαδικτυακή εφαρμογή, όπου φέρεται να διαμοίρασε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αιτήθηκε την «Άρση του Απορρήτου των Επικοινωνιών» και ακολούθως εκδόθηκε σχετική Διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα και κατόπιν αυτού, σχετικό Βούλευμα από το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Από αλληλογραφία που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας-επικοινωνίας του ανωτέρω ατόμου, μεταξύ των οποίων και ο τόπος κατοικίας του.

Χθες το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, παρουσία Εισαγγελέα. Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κινητό τηλέφωνο, ένας φορητός Η/Υ, ένα φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, των οποίων ο ανωτέρω ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες & βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, τα οποία απεικονίζουν ανήλικα άτομα εμφανώς κάτω των δεκαπέντε 15 ετών, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακό μέσα, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

www.ieidiseis.gr

Προβλήθηκε 1559 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.