Ανάχωμα στο φαινόμενο του ενεργειακού τουρισμού και της συνακόλουθης συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ευνοείται από την ελεύθερη μετακίνηση καταναλωτών με την εφαρμογή του νέου μοντέλου τιμολόγησης, προσπαθούν να χτύσουν οι προμηθευτές ρεύματος, μέσω ενός ενεργειακού τειρεσία.

Ο φόβος για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κυριαρχεί στις εταιρείας παροχής ενέργειας, οι οποίες ψάχνουν τρόπους περιορισμού τους.

Η δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή που δίνει το νέο σύστημα στους καταναλωτές εκτιμάται ότι θα αυξήσει την κινητικότητα μεταξύ των εταιρειών και ενδεχομένως και τα ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν τη δημιουργία ενεργειακού Τειρεσία ώστε να έχουν όλοι εικόνα για το ιστορικό ενός υποψήφιου νέου πελάτη.

Με αυτή τους την κίνηση θα προσπαθήσουν να προστατευθούν όλες οι εταιρείες από τον κίνδυνο των απλήρωτων λογαριασμών.

Η συζήτηση για ενεργειακό Τειρεσία δεν είναι καινούργια, πλέον όμως δρομολογείται από τις ίδιες τις εταιρείες για την προστασία τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπολογίζονται σε 60.000 οι πελάτες που μετακινούνται τον μήνα, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος πήγε στη ΔΕΗ.

Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, που δεν πληρώνεται στις 45 ημέρες, εκτιμάται στο 30% στην αγορά και υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί.

www.dikaiologitika.gr

Προβλήθηκε 119 φορές
ΟΠΕΚΑ: Αλλάζει η διαδικασία χορήγησης προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και άλλων παροχών

Αλλάζει η διαδικασία χορήγησης προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων και άλλων παροχών, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, με τον τίτλο: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/ 2202/21.12.2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών

Αλλαγή παρόχου ρεύματος: Τα δικαιολογητικά - Τι ισχύει για χρέος

Με τα τιμολόγια ρεύματος να ανεβαίνουν, όλα τα νοικοκυριά (και οι επιχειρήσεις) θέλουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να μειώσουν τα κόστη τους. Η αλλαγή παρόχου ρεύματος έχει αναδειχθεί σε κορυφαία λύση, αφού δίνει περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή. Αλλά κι αν θέλεις να αλλάξεις ρεύμα, σε ποιον να απευθυνθείς; Τι να προσέξεις;